Váratlan és óriási bejelentést tett a Facebook atyja tegnap, akinek megszületett első gyermeke, Max. Ezért az emberiség javára felajánlja Facebook részvényeinek 99 százalékáról.

Mark Zuckerberg felajánlja a Facebook részvényeinek 99%-át "az emberiség javára"
Váratlan és óriási bejelentést tett a Facebook atyja tegnap, akinek megszületett első gyermeke, Max. Ezért az emberiség javára felajánlja Facebook részvényeinek 99 százalékáról.
Idézetek a levélből/jegyzetből:
“…Új, kicsi életed tele van ígéretekkel és mi csak remélni tudjuk, hogy boldog és egészséges leszel, aki ki tudja aknázni az életét teljességgel…”
“…Mint minden szülő, mi is abban bízunk, olyan világban fogsz felnőni, amely jobb, mint a miénk volt. Miközben a híradások azt domborítják ki, ami rossz, sok minden a világban igenis jobb. Az egészséget kutatják, a tudás gyarapszik, az emberek kapcsolatokat építenek. A technikai változások akkora erővel vannak jelen az élet minden területén, ami miatt állíthatom: drámaian jobb lesz minden a jövőben, mint ami most van. Mi is megtesszük benne a magunk lépéseit és nem csak azért, mert szeretünk téged, hanem azért is, mert erkölcsi felelősségünk van a jövő generációjának gyermekei felé…”
Több fejezetet szán Mark Zuckerberg az orvostudománynak, amelyben a fő irányvonal a következő:
“…Mára már az orvostudomány olyan szinten fejlődött fel, hogy látunk komplett betegségeket, amelyeket teljességgel meg lehet gyógyítani. De az elkövetkezendő 100 év is erről kell szóljon: a megelőzésről, a gyógyításról. Mert még ma is az emberek az alábbi öt betegségben halnak meg: szívbetegségek, rák, stroke, idegrendszeri vagy fertőző betegségek. Nekünk feladatunk, hogy segítsük: a te generációdnak már ne kelljen ezektől a betegségektől szenvedni. Annyi lehetőség van a kezünkben! Ha a társadalom erre a valós problémára fókuszál most, akkor a következő generációnak jobb világot, jobb jövőt adhatunk meg.”
“…Két dolog számít a jövőre nézve: esélyt adni az emberekben rejlő potenciálnak és az egyenlőség elvét követni. Tudsz majd százszor jobban tanulni és megélni az életed, mint mi tesszük ma? Tud majd a te generációd gyógyítani és ezáltal sokkal tovább élni egy egészségesebb életet, mint a miénk? Tudsz azonnal kapcsolatba lépni bárkivel a földön, hogy megragadj egy ötletet, egy személyt vagy egy lehetőséget? Bele tudunk fektetni a tiszta energiába sokkal hatékonyabban, mint korábban?…”
“…A mi generációnk egy osztályteremben nőtt fel, ahol mindenki totál ugyanazt tanulta. A te generációd viszont már arra fókuszál, ami a te egyéni célod lesz vagy lehet, legyél akár mérnök, egészségügyi dolgozó, író vagy közösségi vezető…”
A levél végén jön a nagy bejelentés:
“…Mivel te az életedet a Chan-Zuckerberg család tagjaként kezded (…) azzal a bejelentéssel élünk, hogy felajánljuk Facebook részvényeink 99%-át ezekre a célokra – jelen értékében mintegy 45 milliárd dollárt.”
(Fenti összeg 13140 milliárd forint, ami a magyar GDP több mint harmadának felel meg.)
A hosszú levél teljességében ITT érhető el.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: