Egy részetek néhányatokban talán nem is díjazza azt, amit mondok, mert még mindig azonosultok az idővel és az énnek az időben való mozgásával, ami a beteljesedést az időben való előrehaladástól várja. És ha csak az az én, az a kis, egós én figyel benned ezen szavaimra, akkor annak nem tetszenek azok, mert annak léte az idővel kapcsolatos. Nagyon könnyen megtörténhet tehát, hogy közületek egyesekben, akik még nem voltak itt korábban, erős ösztönzés jelentkezik arra, hogy távozzon.

Egy részetek néhányatokban talán nem is díjazza azt, amit mondok, mert még mindig azonosultok az idővel és az énnek az időben való mozgásával, ami a beteljesedést az időben való előrehaladástól várja. És ha csak az az én, az a kis, egós én figyel benned ezen szavaimra, akkor annak nem tetszenek azok, mert annak léte az idővel kapcsolatos. Nagyon könnyen megtörténhet tehát, hogy közületek egyesekben, akik még nem voltak itt korábban, erős ösztönzés jelentkezik arra, hogy távozzon. Ezzel semmi baj. Ez csak egyszerűen azt jelenti, hogy még nincs meg benned a készség, hogy meghalld ennek az igazságnak az egyszerűségét és mélységét, ami az, hogy nincs szükséged időre.
Sőt, még félelem is jelentkezhet attól, hogy mélyebben belemerülj ebbe az állításba, hogy meglásd, mit is jelent az. Félelem. Ki fél ettől? Az időhöz kötött éntudat fél ettől az állítástól. És ez is rendjén van. Ez azt jelenti, hogy a „nincs több időre szükséged” állítás még nem igaz rád. Azt jelenti, hogy több időre van szükséged. Ez is rendben van. De ez a szenvedéssel is kapcsolatos. A „nincs több időre szükséged” állítás szinonimája: „nincs több szenvedésre szükséged”. Ez Buddha végső tanítása, a szenvedés vége. A „nincs több időre szükséged” magában foglalja a „nincs több szenvedésre szükséged”-et. És erre is igaz, hogy ez az állítás vagy igaz a számodra, vagy nem. Ez nem olyan állítás, ami mindenki számára igaz.
Bármi is volt hát az eddigi spirituális gyakorlatod, tanítás hallgatása vagy szenvedés, vagy a kettő keveréke, a kérdés az, hogy: vajon van-e benned belső készség meghallani ezeket a szavakat, és legalább homályosan érzékelni ezen szavak igazságát? Nem megérteni, mert ha gondolkozni kezdesz róla, akkor nem jutsz túl messzire.
A „nincs több időre szükséged” állítás tehát igaz is, meg nem is. Ez pedig nem kielégítő az elme számára. Gyakran fogok olyan dolgokat mondani, amelyek igazak is, meg nem is. Ez az útjelző tábla lehet igaz számodra vagy lehet nem igaz. Az elme nem szereti az ilyent. Azt mondja: valami vagy igaz, vagy nem. A tudományban ez a helyzet, legalábbis az utóbbi időkig ez volt a helyzet. Amíg a molekuláris fizikában föl nem fedezték, hogy az atomnál kisebb részecskék úgy viselkednek, hogy ez az állítás már ott sem alkalmazható többé.
A kérdés ezek után így hangzik: szükségem van-e az időre, szükségünk van-e időre a fölismeréshez? A válasz: addig van szükséged időre, amíg rá nem jössz, hogy többé már nincs szükséged időre.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: