Eckhart Tolle: Mária és Márta evangéliumi történetében Jézus azt mondja Mártának: ’Ti aggódtok és nyugtalanok vagytok sok dolog miatt, pedig csak egyetlen dolog szükséges.’ Amikor írtam az Új földet, az emberek néha megkérdezték tőlem ’Miről szól az új könyved amit írsz?’ A válaszom mindig ugyan az volt ’ Mindig egyetlen dologról írok vagy beszélek’ Mi az az egyetlen dolog? A spirituális felébredés.


E.T: Mária és Márta evangéliumi történetében Jézus azt mondja Mártának: ’Ti aggódtok és nyugtalanok vagytok sok dolog miatt, pedig csak egyetlen dolog szükséges.’
Amikor írtam az Új földet, az emberek néha megkérdezték tőlem ’Miről szól az új könyved amit írsz?’ A válaszom mindig ugyan az volt ’ Mindig egyetlen dologról írok vagy beszélek’

Mi az az egyetlen dolog?

E.T: A spirituális felébredés.

Egy személy fel tud ébredni spirituálisan egy könyv hatására?

E.T: Igen, ha az alábbi három feltétel adott.
Először, készen kell állnia az olvasónak, nyitottnak és fogékonynak kell lennie a spirituális igazságokra, ami azt mondja, kész vagyok a felébredésre. Az emberiség történelmében most először emberek nagy száma érte el ezt a készenléti pontot. Ezt támasztja alá az is, hogy milliók válaszolnak olyan mélyen a Most hatalma könyvre.
Másodsorban, a szövegnek rendelkeznie kell átalakító erővel. Ez azt jelenti, hogy a szavaknak a felébredt tudatosságból kell jönni, inkább mint a személyes elme felhalmozott tudásából. Csak akkor fog a szöveg változást hozni, ha ez az erő a szavak információs értékén túlról, mélyebbről származik. Ez az oka annak amiért egy ilyen könyvet újra és újra eltudunk olvasni anélkül, hogy az elvesztené az elevenségét.
Eckhart Tolle: Az egyetlen dolog Harmadsorban, a szaknyelv használatának annyira semlegesnek kell lenni amennyire csak lehetséges, azért, hogy áthidalhasson bármilyen kulturális, vallási, spirituális tradíciót vagy szokást. Csak ekkor fog világszerte széles körben hozzáférhető lenni az olvasok körében, tekintet nélkül a kulturális háttérre. 
A fenti összes feltétel adott volt a Most hatalmában és ezért volt képes a könyv ilyen nagy hatást kifejteni a kollektív tudatosságra.

Miért írsz másik könyvet?

A Most hatalma kiadása óta több száz beszélgetést és előadást tartottam világszerte és ezeken az összejöveteleken a hét év alatt kialakult egyfajta tanítás. Amíg a lényeg ugyan az maradt – az igazság időtlen- új perspektívák merültek fel, új útjelzők, más alternatívái az igazság megközelítésének, valamint a hozzáadott a sürgőség érzete. Az Új föld könyvben tükröződik ez a fejlődés és sürgősség.
Ha a Most hatalma működött nálad és megváltoztatta az életed – mint ahogy ez számtalan embernél megtörtént az egész világon- akkor nincs szükséged arra, hogy az Új földet olvasd. Habár élveznéd az olvasást és találnál benne hasznos dolgokat, amik felismerik az egot és ezáltal is erősítenéd a jelenlét állapotát.
Az az érzésem, hogy az Új föld fogja ezt a tanítást átalakítani - az egyetlen dolgot – és elérhetővé tenni szélesebb körben a közönségnek, beleértve azokat az embereket is akik talán nem is álmodtak arról, hogy valaha spirituális könyvet fognak olvasni, de megvan bennük egy eddig fel nem ismert vágyódás a spirituális felébredésre.
Az Új föld szintén különösen sokat fog segíteni azoknak is, akik már olvasták a Most hatalmát és azt érdekesnek találták, de valamilyen módon hiányolták a lényegét. Ez a könyv bemutatja nekik más szemszögből ugyan azt az igazságot, új jelzőtáblákkal, útmutatókkal a jelen felé. Különböző útmutatók, különböző embereknek.
Milliók már most készek a felébredni, mert a spirituális felébredés nem egy választás többé, hanem szükségszerű az emberiség számára és a Föld számára is, ha túlakarja élni.
Minden felgyorsult – az őrültség, a kollektív ego díszfunkcionalitása, valamint az új tudatosság megjelenése - a felébredés is jelen van már.
Kifutunk az időből. Az ego szemszögéből nézve ez rossz hír és ezáltal növekszik a félelme. Egy magasabb szemszögből a ’kifutás az időből’ pontosan az, ami szükséges ahhoz, hogy az új tudatosság megérkezzen ebbe a világba. 
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Share To:

Post A Comment: