A képen jól látható, hogy az 1997. október 2.-án készített képhez képest, mennyivel nagyobb területen van jelen meleg víz a Csendes-óceáni térségben. Mivel rengeteg rémhírt olvasni az interneten úgy gondoltam, érdemes hivatalos forrásból is utána kutatni annak, milyen hőmérsékleteket mértünk 1997/1998 telén. Mivel az El-Nino karácsony környékétől érezteti majd hatását, úgy gondoltam, hogy a január és február hónap maximum hőmérsékleteire koncentrálok...meglepő adatokkal találkoztam!

El Nino rekord született!
A képen jól látható, hogy az 1997. október 2.-án készített képhez képest, mennyivel nagyobb területen van jelen meleg víz a Csendes-óceáni térségben.
Mivel rengeteg rémhírt olvasni az interneten úgy gondoltam, érdemes hivatalos forrásból is utána kutatni annak, milyen hőmérsékleteket mértünk 1997/1998 telén. Mivel az El-Nino karácsony környékétől érezteti majd hatását, úgy gondoltam, hogy a január és február hónap maximum hőmérsékleteire koncentrálok...meglepő adatokkal találkoztam! (Lásd a mellékelt táblázat). Adatgyűjtéshez, az Országos Meteorológiai Szolgálat napi jelentéseit használtam fel. - írja a viharvadaszok.hu.
El Nino rekord született!
Hogy hasonlóan alakulnak-e az idei tél hőmérsékletei? Erre sajnos nem tudni a választ, minden esetre érdemes lesz majd összevetni ezzel az adatsorral. Ami viszont érdekes, hogy a bulvár média brutális téllel ijesztget bennünket, aminek semmi jelét sem találtam az utolsó, hasonló erősségű El Nino idején. (1997/1998 tele ).
Megjegyzés: Ettől függetlenül reménykedem, hogy az ellentéte következik majd be ennek és végre egy normális, hideg tél köszönt be a Kárpát-medencébe. Nagyon ráférne a természetre, hiszen a kártevők, rágcsálók,rovarok igen nagy számban szaporodtak el ez elmúlt évek alatt.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!viharvadaszok.hu/fb

Share To:

Post A Comment: