Az egészség nem adomány, viszont annak képességét, hogy megőrizzük, vagy visszaállítsuk, mélyen magunkban hordozzuk, de legalábbis meg tudjuk tanulni. Öngyógyító képességed már abban az egyszerű, ám csodálatos életfelfogásban kifejeződik, amilyen alázattal éled pillanataidat. Akár öröm, akár bánat ér, lelki békéd egyikben sem lendül ki nyugvópontjáról. Önmagad gyógyítani sokkal könnyebb, és egyben sokkal nehezebb annál, mint amit a kifejezés magában rejt.

Az alternatív gyógymódokról
Az egészség nem adomány, viszont annak képességét, hogy megőrizzük, vagy visszaállítsuk, mélyen magunkban hordozzuk, de legalábbis meg tudjuk tanulni.
Öngyógyító képességed már abban az egyszerű, ám csodálatos életfelfogásban kifejeződik, amilyen alázattal éled pillanataidat. Akár öröm, akár bánat ér, lelki békéd egyikben sem lendül ki nyugvópontjáról.
Önmagad gyógyítani sokkal könnyebb, és egyben sokkal nehezebb annál, mint amit a kifejezés magában rejt.
Ehhez azonban ÉLNI kell az életet, elegendő öntudattal tenni, ami a dolgod, fejlődni, tanulni, változni, ahogy az új nap reggele megkívánja. Részt venni minden pillanatban, nem várni, nem túlélni, hanem a pillanatokat tartalommal feltölteni.
S ha valóban a világ benned van, akkor minden tudás, tapasztalat benned van, csak elő kell ásni azt a mélyről. Emlékeztetni kell rá magad. Ilyen egyszerű lenne?
Nem, ez nem ilyen egyszerű. Viszont jó hír, hogy vannak olyan életmódbeli meglátások, variációk, gyógymódok, melyek szinte hozzád simulnak, annak ellenére, hogy kultúránktól idegenek.
A keleti gyógymódokról, keleti életfilozófiáról beszélek.
Zsigereidben érzed, hogy jó az, amit kapsz, mert nemcsak egy szem pirula, hanem aktív részvételre bátorít annak elhitelére, hogy a gyógyulás hamarosan bekövetkezik.
Saját, nyugati szemléletünk azt mondja, nem baj, ha megbetegszel, majd az orvos meggyógyít. Erőfeszítései annak érdekében, hogy ez minél ritkábban következzék be, elég gyengécskék, ha vannak egyáltalán.
Éppen ez teszi vonzóvá számomra a távolról jött gyógyító szemléletet, életfelfogást. Mert az egész életet az egészség fenntartása köré szervezi. Képes rá, hogy megtanítson, hogyan étkezz, hogyan mozogj, milyen gyógyszereket szedj, milyen viszonyban légy testeddel. Ez nálunk - kevés kivételtől eltekintve - nem az orvoslás dolga.
Gyógyításra pedig hatalmas szükségünk van.
Még akkor is, ha a sebeket, múlandó testünkön saját kézzel ejtettük. Tudattalanul tettük, tesszük - mondod-, de e szavak már kopottak, és szövedékük nem más, mint önbecsapás, a hazugság koszos foszladéka.
Azokat az időket éljük, amikor saját felelősséged nem kérdés többé, és nem tilos bár, de elég képmutató dolog az ujjal mutogatás. Tudjuk, hogy táplálkozási szokásaink jelentős és sürgős módosításra szorulnak, s azt is, hogy a belső béke nélkül nincs egészséges test.
A testi jó érzés és a lelki harmónia nincs meg egymás nélkül.
Itt kap szót a harmadik szereplő, a szellem. A tudás, mely hozzásegít ahhoz, hogy tudj élni tested és lelked lehetőségeivel.
A lényeg az, hogy találj saját magadra érvényes törvényeket, meglásd azokat az életre igaz szabályokat, melyekre rácsatlakozva  nemcsak elkerülheted a békétlen lét támadásait, hanem életed valódi diadalmenetté teheted.
A keleti kultúra finoman, sosem tolakodó módon, de folyamatosan hallatja hangját. Misztikusnak mondod, elvarázsoltnak, idegennek.
Mert a nyugati kultúrától eléggé különbözik.
Felmerülhet benned, hogy ha a keleti tanítások szerint kellene élnünk, ha ez lenne megírva élettörténetünkben, akkor vagy ott élnénk, vagy a jelen körülményeink között erősebben lenne jelen szellemisége. A hely ahol élsz, talán nem az egyetlen számodra a nagy világban, viszont oka van, hogy ott vagy, ahol. Ha az a sorsod, akkor eljutsz a keleti világba. Ha nem az a sorsod, akkor ott kell, hogy nyitott szemmel és szívvel élj, ahol születtél, azonban használhatod és integrálhatod életedbe a keleti tanítások, módszerek színes palettáját, ha úgy érzed.
Szerző: Csontos Virág / Közzétette: www.fenyorveny.hu
(Az írást csak aktív linkkel, forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: