Adama: Telosi házasságok
Közületek szeretnének sokan többet tudni a romantikus párkapcsolatainkról és arról, hogy vannak-e a tiétekhez hasonló családok és házasságok Telosban. 
Mivel igen hosszú életet élünk, ez roppant kedvező népes nagycsaládok kialakulásához, ezért a lehető legfontosabb dolog a legaprólékosabb részletekig megtervezni a mindenki számára legelőnyösebb családokat. A felszínen élőkkel ellentétben, nálunk nem kezdhet családalapításba senki addig, amíg el nem érte az hozzá szükséges érettséget és felkészültséget. Nem engedjük, hogy gyerekek szüljenek gyerekeket, ha szabad ilyet mondani, mint ahogyan ti teszitek ezt a felszínen.

Társadalmunkban két különböző házassági forma létezik. Lássuk őket sorjában. Először egy olyan házasságot kötnek az egymás iránt mély érzelmi kötődést érzők , mely nem feltétlenül tart örökké. Összeházasodnak és együtt élnek, tanítják egymást, közösen érnek, fejlődnek, megtapasztalják az életet és nem utolsó sorban a lehető legtöbb örömüket lelik egymásban. Mindezt addig gyakorolják, amíg mindkettőjük nagyon mély boldogságot és teljes elégedettséget érez a kapcsolatuk alatt. Nem kötelezően kell együtt maradniuk, és ezek a kapcsolatok nem feltétlenül szólnak egész életükre. 

Ebben a típusú házassági kapcsolatban élőknek nem lehetnek gyerekeik. Ezeknek a házasságoknak az elsődleges célja nem gyermekek felnevelése. Ezek a házasságok pár rövid, vagy akár több száz éven át, esetleg azon túl is tarthatnak. Nekünk nincsenek problémáink a születésszabályozással. Egy gyermek születése becses és igen nagyszabású esemény az érkező lélek számára, és a gyermek csak a szülő "meghívása" által fogan meg. Nem létezik a társadalmunkban nem kívánt terhesség. Egy telosi nő csak szándékosan eshet teherbe nagyon komoly és mindenre kiterjedő előkészületeket követően. 

Ezekben a házasságokban a párok bármikor befejezhetik kapcsolatukat mindenféle sértődés, vagy bármilyen elkötelezettség nélkül és amennyiben úgy döntenek egy másik kapcsolatba kezdhetnek. Így elkerülhetők a problémás kapcsolatok, melyek rátok, a felszínien élőkre jellemző. Telosban a párok rendkívül boldogok, mivel egymás iránt érzett mély szerelemből és kölcsönös örömszerzés végett vannak együtt. Bármelyikünknek elképzelhetetlen lenne, hogy olyan kapcsolatban éljen, amelyben nincs teljes harmónia és elégedettség. Ezek a házasságok fontos szerepet töltenek be az élet és az evolúció teljes megtapasztalásaiban. Amikor egy pár már azt érzi, hogy az együtt töltött idő, az élet ösvényén közösen járt útjuk végessé vált, akkor köszönetet mondanak egymásnak az együtt eltöltött pillanatokért és továbblépnek; örökre jó barátok maradnak eztán is. Mindössze annyi a teendőjük, hogy Telos Lemúriai Tanácsához forduljanak házasságok felbontására irányuló kérelmükkel, melyet minden probléma nélkül nélkül meg is kapnak. 

A másik típusú házasságunk az "elkötelezett házasság." Csak az ebben élőknek lehetnek gyermekeik, csak ők hívhatnak meg új lelkeket a közösségbe. Amennyiben a párok az "egyszerűsített" házasságban eltöltött néhány évtizedük vagy évszázaduk alatt meggyőződnek arról, hogy egymás iránt érzett szerelmük hibátlan és soha nem ér véget, hogy akár élethosszig is eltarthat, akkor kötik meg ezt a típusú házasságot. 

Halhatatlanná válásunk óta, az élethosszig tartó elkötelezettség a társadalmunkban, rendkívül hosszú időszakot, akár évezredeket is jelenthet. Az "Elkötelezett házasságban" már nem létezik olyasmi felbontás, amit ti válásnak hívtok. Itt ez már többé nem lehetséges. Éppen emiatt élnek a párok nagyon sok időn át egy állandó kapcsolat kötöttségeinek felvállalását megelőzően az "egyszerűsített házasságban", hogy teljesen biztosak lehessenek az egymást érintő közös döntéseikben. Ezt követően, addig maradnak együtt az utóbbi szövetségben, míg egyikük, vagy mindketten, fel nem készültek a továbblépésre, hogy az evolúció valamely magasabb birodalmába lépjenek, vagy valamiféle szolgálatot teljesítsenek. Ilyenkor valamelyikük, vagy esetleg együtt elhagyják Telost, hogy továbblépjenek a választásuk szerinti szintre, vagy bolygóra. Ez csak hosszú együttesen eltöltött idő után, valamint azt követően történik hogy az eredeti családjuk már felnevelt néhány generációt. 

Az efajta házasságban egy, kettő, esetleg három gyermek születhet. Az anya terhessége, mindössze 12 hétig tart. A párnak ezt megelőzően már nagyon hosszú ideig kellett együtt élnie az egyszerűsített házasságban. Meg kellett már tenniük mindent, amit csak meg akartak tapasztalni a párkapcsolatuk alatt és ezeket a dolgokat közösen mind tökéletes szintre is kellett hogy fejlesszék. Ez esetben már készen állnak a következő lépésre, elég érettségre és elég tudásra tettek szert, hogy családot alapíthassanak, amennyiben ezt szeretnék. 

Nincsenek árváink, elhagyott gyermekeink vagy gyermeküket nehézségek árán egyedül felnevelő szülőink, mint ahogy nálatok az sokszor előfordul. A családi életünk olyannyira körültekintően és bölcsen tervezett, hogy a gyermekeink soha sem szenvednek elhanyagoltságtól, vagy olyasmitől, hogy "őket senki sem akarta", vagy esetleg kizsákmányolástól. Minden gyermekünk Isten becses ajándéka és a teljes közösség által szeretetet, valamint teljes tiszteletet élveznek. A Civilizációnk tökéletesen tisztában van a gyermekvállalás szent voltával és az erre vállalkozóknak tökéletes felkészítést biztosít a szerepvállaláshoz. Csak a jóval érettebbek, a jóval fejlettebbek privilégiuma egy gyermekek világra hozatala, életet adni egy nemes léleknek; így válik egy megvilágosodott civilizáció örökké létezővé.
Közvetítette: Aurelia Louise Jones (2002.)
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

foldimennyorszag.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: