Felvillanyozó: Óriás "Tesla tornyok" Moszkva közelében /Fénykép-Videó/
Mintegy 40 mérföldre Moszkvától, egy eldugott erdő közelében, közel egy csendes városhoz, hatalmas Tesla tekercseknek kinéző generátorok és vezetékek találhatóak. Ez egy villám generátor, az egyetlen a maga nemében. 
Az 1970-es években építették az orosz katonai repülőgépek és járművek "képességeinek" tesztelésére /közvetlen villámcsapás/. 
A Nagyfeszültségű Marx és Tesla Generátor Kutatási Létesítményt - mint egykor ismert - már leállították, de még mindig működőképes - mint azt az RT első kézből bemutatta. Az utóbbi időben a létesítményt repülőgép projektekhez használták (mint a Szuhoj Superjet), de még mindig lehet bérelni is. 
Felvillanyozó: Óriás "Tesla tornyok" Moszkva közelében /Fénykép-Videó/
A Marx generátor létesítmény több száz méter hosszú villámokat tud létrehozni és egy erősen szigetelt platformra irányítható, amely tele van érzékelőkkel, mely rögzíti az eseményt, és felmérni a villám erejét.
Sok kíváncsi "városi felfedező" szeretné látni a sci-fi külsejű készüléket. Ez a kíváncsiság viszont komoly biztonsági problémát jelent, mivel az emberek a helyszínen tartózkodnak sokszor a műveletek során is. A közelben található egy másik "furcsa" eszköz, az úgynevezett Allure. Ennek a hatalmas szovjet projektnek a célja, hogy tanulmányozza az elektromágneses impulzus (EMP) fegyvereket, és azok hatásait. 
A létesítmény nagyon hasonló a Air Force Weapons Lab Transmission-Line Aircraft Simulatorhoz, másnéven Állványhoz. 

/Megjegyzés: Az ATLAS-I a világ legmagasabb fa építménye (183 m), másnéven Air Force Weapons Lab Transmission-Line Aircraft Simulator. 1972-1980 között épült a hidegháború alatt (Új-Mexikóban), itt volt a világ legnagyobb nem nukleáris elektromágneses impulzus (EMP) generátora, amivel a stratégiai repülő rendszerek sugárzásvédelmét tesztelték.  A szerkezet nem tartalmaz fém kötőelemeket, kizárólag ragasztott-laminált fa elemekből áll. - szerk.BTN./

A 80-as évek közepén az volt a terv, hogy az Allure legyen a legnagyobb élvonalbeli tudományos lehetőség, de a 775 láb magas kupola összeomlott az építkezés alatt, így a projektet befejezték. 
Videók:

Fordította és közzétette: Bárány Tünde N. / www.fenyorveny.hu
(Az írást változtatás nélkül, csak forrásmegjelöléssel, és linkekkel együtt lehet megosztani!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


ht.ly/rt.com

Share To:

Post A Comment: