Mielőtt töltesz egy pohárral vagy megeszel egy szelettel a kedvenceidből, nézd meg, hogy mennyi cukrot tartalmaznak. 
Az élelmiszerek egy jelentős része tartalmaz cukrot, néha megdöbbentően sokat. Érdemes odafigyelni, hogy mikor melyik terméket vásárolod meg. A csomagoláson a gyártónak fel kell tüntetnie a felhasznált anyagok között ezt az összetevőt is. 
15 megdöbbentően cukros étel


Bomba: 19 gramm cukor, Hell: 26 gramm cukor, Watt: 26 gramm cukor, Oxxo: 26 gramm cukor, Red Bull: 28 gramm cukor, Burn: 37,5 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
330 ml üdítőben 62 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
Egy csomag kekszben 40,7 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
1,5 liter ízesített vízben 44 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
4 szeletben (50 grammban) 14 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel

490 grammban 83,3 gramm cukor
15 megdöbbentően cukros étel

A 42 grammos "gyerekcsokiban" 15,7 gramm cukor
15 megdöbbentően cukros étel

Fél liter üdítőben 24 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
Egy 30 grammos túrórudiban 9 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
300 grammban - körülbelül 10 étkezésre elég műzliben - 65,7 gramm cukor
15 megdöbbentően cukros étel

1 liter narancslében 109 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
125 gramm joghurtban 15,4 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel
330 ml gyerek-üdítőben 40 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel

Fél liter üdítőben 56 gramm cukor
15 megdöbbentően cukros étel


125 gramm joghurtban 15,75 gramm cukor


15 megdöbbentően cukros étel Fél liter energiaitalban 55 gramm cukor

15 megdöbbentően cukros étel Étkezési cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek tartalmazhatják. 

Európában ennek előállítása a legolcsóbb, ezért ez a legelterjedtebb. Melegebb éghajlatú területeken a nádcukor az elterjedt, amit cukornádból állítanak elő, illetve ismert még a juharcukor, amit északi országokban a juharfa nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta teljesen egyforma, csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó szennyezőanyagok okozzák a különbségeket.

Ezenkívül még vannak különböző gyümölcscukrok, amelyeket a gyümölcsökből vonnak ki, valamint a tejcukor, amelyet gyermektápszerek készítésére használnak és tejből állítanak elő.
A cukrot, amelyet ma minden háztartásban megtalálunk, nem is olyan nagyon régen használják általánosan. Száz-százötven évvel ezelőtt még csak a gazdagabb családok használták, még régebben csak a királyok asztalán volt található. Korábban csak a mézet használták az ételek édesítésére.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


szeretlekmagyarorszag.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: