Két újabb hatalmas lyukat fedeztek fel Szibériában
Újabb megmagyarázhatatlan lyukak tűntek fel Szibériában. Az egyik ugyanúgy a Jamal-félszigeten jelent meg, mint elődje. A másik pedig a Taymyr-félszigeten a keleti Kransoyark régióban. Az eredeti lyuk nagy figyelmet kapott világszerte. Az új lyukak hasonló alakúak, de kisebb átmérőjűek: A Jamal-félszigeti 15 méter átmérőjű, míg a Taymyr-félszigeti 4 méteres, de a becslések szerint 60-100 méter mély is lehet a mélysége. 
A regionális parlament (duma) helyettese, Mihail Lapsui azt nyilatkozta, hogy az eredeti lyuk tavaly alakult ki, de csak most kapott nyilvánosságot. A hely lakosok szerint 2013.szeptember 27.-re tehető
Két újabb hatalmas lyukat fedeztek fel Szibériában
a keletkezése. Egyes verziók szerint meteor zuhanhatott le. Néhány lakos viszont azt állítja, hogy fényvillanást láttak a helyszínen a lyuk keletkezése előtt. Geológusok, ökológusok, és történészek is a helyszíneken vannak, és abban egyetértenek, hogy nem természeti képződmények. A tudósok tovább szeretnék tanulmányozni őket, mivel semmi nyomát nem találták robbanásnak egyik helyszínen sem. 
Fordította és közzétette: www.fenyorveny.hu
Két újabb hatalmas lyukat fedeztek fel Szibériában Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Két újabb hatalmas lyukat fedeztek fel Szibériában
dailymail.co.uk
Share To:

Post A Comment: