Chi labda készítése
Állj körülbelül csípőszélességben. Egyenesítsd ki a gerinced, úgy hogy gyengéden megemeled a fejkoronán keresztül és kissé lefelé nyomod a farokcsontnál. Vedd észre, hogy mikor kiegyenesíted a gerincedet, automatikusan mély levegőt fogsz venni. mert több helyet csinálsz a testedben. Minden ízületnek lágynak kell lennie és relaxáltnak: térd, csípő, könyök, boka is. Kissé hajlítsd be a térdeidet a lábfejed felé (lóállás). A kezeidet emeld derékmagasságba, a tenyereid egymás felé nézzenek. Lazítsd el az ujjaidat, és összpontosíts a tenyereidre, vidd oda a tudatodat. Képzeld azt, hogy egy energialabdát tartasz a kezedben. Vizualizáld, hogy egyre több és több energia áramlik a tenyereid közé, ebbe az energialabdába.
Tartsd észben, hogy nagyon fontos a kellő mértékű relaxáltság biztosítása. Ez nem egy teszt vagy verseny. Ez egy felfedezés. Szórakoztatónak kell lennie. Néhány pillanat múlva bizsergő, melegséget vagy vibrációt fogsz érezni a tenyereid között. Ha mégsem tapasztalsz semmi ilyet, akkor próbáld meg távolítani és közelíteni a tenyereidet egymástól, gyengéd ritmusos mozgással. Nemsokára elkezded majd érezni a chit a tenyereid között. Vizualizáld energialabdaként. Ha már érzed és tudatában vagy a chi labdának, akkor figyeld meg a kezeid körüli területet. Ha a kezeidet egy sötétebb felület fölé helyezed, akkor megpillanthatod az energia körvonalait. Lazítsd el a tekintetedet, ne erőltesd a szemed. Néha valami olyat láthatsz, ami olyan, mint egy fehér füst az ujjaid között. Néhány ember színeket is lát. Ezek a színek az aura kivetülései, formái, képei. Az aura egy energiamező, ami körülvesz minden anyagot. Ha valami atomszerkezetekből áll, akkor annak aurája is van. Ha élő dolog, akkor az energiamező sokkal erősebb. 

Még néhány ötlet:

Csináld a chi labda gyakorlatot egy hatalmas tükör előtt. Ha sötét ruhát hordasz, könnyebben észleled majd a chit. Amikor már érzed a kezeid között az energiát, nézz a tükörbe. Láthatod majd az energialabdát a kezeid közt, és a kezeid körül is a chit.
Kérj meg egy barátot, hogy álljon egy üres fal elé. Lágyan fókuszáld a szemeidet és próbáld meg látni a körülötte lévő energiamezőt. Ne hagyd figyelmen kívül amit látsz. Az energia egy érzékelhető dolog, s benned is megvan a képesség az érzékelésére. Amikor a barátodra nézel, egy vékony körvonalat láthatsz majd körülötte, fehér fényt, esetleg színeket. Tartsd észben, hogy te talán az a típus vagy, aki könnyebben érzi az energiát, mintsem hogy látja. Talán láthatod, de nem látsz majd színeket. Egyes emberek soha nem látnak színeket. Néhányan látnak színeket néha. Ez attól függ mire vagy érzékeny, fogékony. A gyakorlás kiélesíti a képességeidet, úgyhogy csak gyakorolj türelmesen. Ne feledd, hogy a szemeid relaxáltak legyenek, soha ne erőlködj. Néhány ember gyorsabban tanul vizuálisan, mások szomatikusan, megint mások pedig aurikusan. Egyik út sem jobb, mint a másik. Mindegy hogyan érzékeled az energiát, az a számodra legmegfelelőbb út.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
ezotop
Share To:

Post A Comment: