Betiltják a veszélyes alumínium tartalmú dezodorokat Svájcban
Hamarosan nem lehet majd Svájcban olyan dezodort vásárolni, ami alumíniumot tartalmaz, ugyanis kutatások rámutattak, hogy az alumínium felelős lehet a rákos és egyéb súlyos megbetegedésekért.
A tartományok választmányi gyűlésén erről szavaztak. Ezért az alumínium tiltó listára kerül ezekben a kozmetikai termékekben.
Előfordulhat,hogy a tilalmat az EU összes tagállamára kiterjesztik


Az alumínium hatását az emberi szervezetre régóta kutatják, egyre több riasztó adat kerül napvilágra, ezért nem lepődhetünk meg, ha esetlegesen az EU teljes területén betiltják majd az alumínium használatát például dezodorokban és egyéb izzadásgátló termékekben.  Svájc a teljes EU tilalmat javasolja.
Nagyon sok dezodor tartalmaz alumíniumot, méghozzá izzadásgátló képessége miatt.
Nem csak izzadás ellen használják a gyártók ezt az összetevőt, hanem a kellemetlen szag megszüntetésére is.Miért van az alumíniumnak izzadásgátló hatása? 

Ez a fém blokkolja a verejték pórusokat, ezáltal gátolja meg az izzadást.
Egyes német kutatások (Bundesinstitut für Risikobewertung) egyenesen idegméregnek titulálják az alumíniumot, és azt sem tartják kizárhatónak, hogy ez a fém lehet felelős a mellrák, Alzheimer-kór kialakulásáért.
Kockázat létezik, már az első használat után is, és ez a kockázat csak megnő, amikor például frissen borotvált bőrfelülettel érintkezik az alumínium, Svájcban annyit tudnak, hogy az alumínium nagyon káros az egészségre, de ahhoz, hogy további területekre gyakorolt hatását bizonyítani tudják, még vizsgálatokra van szükség.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


noivilag.hu
Share To:

Post A Comment: