A böjt megöli a rákos sejteket
Manapság számos ősi egészségügyi gyakorlat bizonyul hatékonynak, mégpedig többféle módon. Nemrég olvastam egy cikket a meditációról és ahogy a neurológusok most elsőként próbálják megmagyarázni azt, hogy mi történik az agyban, amikor meditálunk. A mostani felfedezés egy másik ősi szokáshoz, a böjthöz kapcsolódik. A tudósok felfedeztek egy olyan módot, ami teljesen természetes beavatkozás útján egy szerv vagy szervrendszer őssejt-alapú regenerálódását teszi lehetővé. A tanulmány a “Stem Cell” című tudományos folyóirat június 5-ei számában jelent meg dél Kaliforniában. A kutatások azt mutatják, hogy a ciklusos és hosszú ideig tartó böjt jó védekezést jelent az immunrendszer károsodásának megelőzésére és az immunrendszer regenerálódását is elősegítheti. Arra a következtetésre jutottak, hogy a böjt az őssejteket szunnyadó állapotukból az ön-megújulás állapotába viheti át. Kemoterápián már átesett embereken végeztek klinikai vizsgálatokat. A betegek hosszú ideig semmi táplálékot nem vettek magukhoz, ami jelentősen csökkentette a fehérvérsejtszámukat. Egerekben az éhgyomri ciklusok “egy regeneratív kapcsolót kapcsoltak be, ami a hematopoietikus őssejtek ( amelyek felelősek a vértermelésért és az immunrendszer egészségéért) jelátviteli útjait változtatták meg.” “Nem is gondoltuk, hogy a hosszan tartó éhezés egy ilyen jelentős hatást képes kiváltani az őssejt-alapú regeneráció előmozdításában a heatopoietikus rendszerben.” Ha az ember éhezik, a rendszer megpróbálja magát energiatakarékossá tenni, és az egyik dolog ahogy ezt meg tudja csinálni az az, hogy újrahasznosítja azokat az immunsejteket, amelyek már nem szükségesek, különösen azokat, amelyek megsérültek. Azt kezdtük észrevenni, hogy mind az állatok, mind pedig az emberek esetében, a fehérvérsejt szám csökken a hosszan tartó böjt hatására. “Akkor, amikor az élőlények újra ételt fogyasztottak, a fehérvérsejtek száma normalizálódott”- mondta Valter Longo, a tanulmány egyik szerzője. Az éhomi fehérvérsejtszám jelentős csökkenése kiváltja az immunrendszer sejtjeinek új, őssejt-alapú regenerációját. Ennél is fontosabb viszont az, hogy mindez csökkenti a PKA enzim aktivitását, amelyet korábban az öregedéssel, a tumorok progressziójával, vagyis a rákkal hoztak kapcsolatba. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a böjt védte a toxicitástól azokat a klinikai vizsgálatban résztvevőket, akik 72 órát böjtöltek a kemoterápiás kezelés megkezdése előtt. “A kemoterápia jelentős károkat okoz az immunrendszerben. A vizsgálat eredményei azt sugallják, hogy a böjt képes a kemoterápia káros hatását ellensúlyozni “- mondta Tanya Dorff, a tanulmány társszerzője. A böjt számos ősi kultúrában nagy hagyományoknak örvend, bár nem szabad összekevernünk azt az éhezéssel. Ez a folyamat korlátozza és ellenőrzés alatt tartja az evés érzéki tapasztalatát. Én általában vízböjtöket szoktam tartani lassan már 8 éve, és a böjtök után mindig úgy érzem magam, mintha ujjászületnék. Rengeteg energiám van és a bőröm is kisimul, megfiatalodik. 

A kutatások folytatódnak
1. A böjt kivédi az agy betegségeit: 
A baltimori “National Institute on Aging” kutatóközpontban bizonyítékot találtak arra, hogy a heti egy vagy két napos böjt megelőzheti az Alzheimer-és Parkinson-kór kialakulását. A kutatás azt is megállapította, hogy a napi kalóriabevitel 500 kalóriára való lecsökkentése a hét egy vagy két napján egyértelműen kedvező hatást gyakorol az agyra. 

2. A böjt csökkenti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát: 
A rendszeres heti egy nap ételmegvonás csökkenti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát. Tanulmányok kimutatták, hogy a böjtök által jelentős mennyiségű növekedési hormon szabadul fel az emberi testben, amely kapcsolatban van az anyagcsere felgyorsításával és a zsírégetéssel. A zsírszövet lefogyasztásáról ismert, hogy már csak magában ez is csökkenti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát. Az orvosok a böjt bevezetését kezelés jelleggel is jónak tartják. 

3. A böjt hatékonyan kezeli a rákos emberi sejteket: 
Az “Aging” vagyis “Öregedés” cimű tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint: a kemoterápiás kezelés alatt álló betegek közül azok akik a böjtöt terápiás jelleggel alkalmazták, kevesebb mellékhatástól szenvedtek. Minden elvégzett vizsgálat azt mutatja, hogy az éhgyomri állapotok javítják a túlélést, a tumor növekedését lelassítják és korlátozzák a daganatok terjedését. A “National Institute on Aging”- az öregedést kutató intézet- szintén folytatott vizsgálatokat egy bizonyos típusú emlőrákkal kapcsolatban azért, hogy jobban megértsük a böjt rákra gyakorolt hatását. Kiderült, hogy a böjt eredményeként a rákos sejtek megpróbálnak új fehérjéket szintetizálni maguknak saját növekedésük érdekében, és előállítani azt, ami a véráramból már hiányzik a böjtölés miatt. Ez különböző lépésekhez vezet, amely lépések még több reakcióhoz vezetnek, amelyek végül károsító szabadgyök molekulákat hoznak létre. Ezek a molekulák a rákos sejteket és DNS-üket rongálják meg, a rákos sejt pusztulását okozva! Ez a sejt öngyilkossága. A rákos sejtek megpróbálják helyettesíteni az összes véráramból hiányzó dolgot, azonban ezt nem élik túl. A böjtölő páciens viszont igen. 
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

www.dailymail.co.uk
naturahirek.hu
Share To:

Post A Comment: