Az eltűnt falu
A rejtélyes eset 1930-ban történt. Armand Laurent prémvadász és két fia egy különös fényt látott átvillanni az égen, Kanada északi részén. Laurent szerint a hatalmas fény pillanatról pillanatra változtatta formáját, egyszer hengeres alakú volt, másszor pedig olyan, mint egy óriási lövedék.
Pár nappal később néhány lovasrendőr állt meg Laurent kunyhójánál egy kis pihenőre. Az Anjikuni-tó felé tartottak, ahol, mint egyikőjük elmondta, “bizonyos probléma adódott”. A lovasrendőr kérdésére, hogy a fény a tó felé tartott-e, Laurent igenlő választ adott.
A rendőr minden további megjegyzés nélkül bólintott, és a következő években Laurent-t nem kérdezték az esetről. Ez a feledékenység érthető is volt. A Royal Canadian Mounted (Kanadai Királyi Lovasrendőrség) ugyanis akkoriban már túlságosan el volt foglalva fennállása alatti legkülönösebb ügyével.
Egy másik prémvadász, Joe Labelle, szántalpon közelített az Anjikuni-tó partján fekvő faluhoz, amikor különös félelemérzés lett úrrá rajta. A szánhúzó kutyák szokásos hangos csaholása helyett most síri csend fogadta az általában hangos, 1200 fős településen.
A hófödte kunyhók hallgatásba burkolóztak, és egyetlen kéményből sem gomolygott felfelé a füst. Amikor útban a falu felé az Ajikuni-tó mellett haladt el, a csónakok és kajakok a parthoz kötve ringtak a vízen. És most, amikor egyik ajtótól a másikhoz ment, semmi mást nem talált, csak túlvilági csendet. Az ajtóhoz támasztva még mindig ott álltak a férfiak nagy becsben tartott puskái…egyetlen eszkimó vadász sem felejtené otthon a puskáját.
A kunyhók belsejében a karibu pörkölt már penészedni kezdett a régen kihunyt tűz fölött, a fazekakban. Az ágyon félig megjavított csuklyás viharkabát, s mellette két csonttű hevert.
De Labelle sem élőket, sem halottakat, sem erőszakra utaló jeleket nem talált.
Egy szokásos hétköznap egy adott pillanatában – úgy tűnt, közel az ebédidőhöz – valami hirtelen megszakította a napi munkát. Az élet és az idő teljesen megállt.
Joe Labelle a távíróhivatalba ment, és jelentést tett a Kanadai Királyi Lovasrendőrség parancsnokságán. Ott minden elérhető tisztet az anjikuni területre vezényeltek. Néhány órás kutatás után a lovasrendőrök megtalálták az eltűnt szánhúzó kutyákat. A falu mellett álló fákhoz kötötték őket, és tetemüket vastag hótakaró fedte be. A hidegtől és az éhségtől pusztultak el.
Az anjikuni temetőben szintén dermesztő látvány fogadta őket. Üresen tátongó sírokat találtak, melyekből elvitték a holttesteket. A faluból kifelé semmilyen nyom nem vezetett, és nem volt olyan számításba vehető közlekedési eszköz, amivel az emberek elmenekülhettek volna. Mivel a Kanadai Királyi Lovasrendőrségnél nem tudták elhinni, hogy 1200 ember eltűnhetett a föld színéről, kiszélesítették a kutatást. Végül már Kanada egész területére kiterjedt és évekig elhúzódott. De a rejtélyt még több mint fél évszázad elteltével sem tudták megfejteni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Forrás: A világ legnagyobb UFO rejtélyei c.könyv
Share To:

Post A Comment: