2014. június 13. péntek telihold napja, és tízmilliószoros nap
Nagyon erős energiákat hozó nap.A Nyilas jegyében jön létre ez a telihold, mivel a nap az Ikrek jegyében lesz. A Hold pontosan a vele szemben lévő állatövi jegyben tartózkodik.

A telihold energiái beteljesítenek 
érzéseket, eseményeket, folyamatokat az emberek életében.
A telihold hatására sokan nyugtalanabbak, feszültebbek. Több baleset és agresszív esemény történik telihold előtt és telihold idején.
Érdemes az előtte való két napon lassítani, és türelmet gyakorolni az élet minden területén, a közlekedésben is.
A telihold mellett ezen a napon tízmilliószoros teremtő nap is lesz.
Idén ez a második ilyen nap. Még két ilyen teremtő nap lesz. A tibetiek szerint minden évben négy teremtő Buddha nap van. Ilyenkor tízmilliószoros energiával képes teremtődni minden, ami elindul, vagy megszületik. Ez lehet gondolat, döntés, vagy cselekedet. Ebből adódik, hogy pozitív és negatív dolgok is teremtődhetnek. E napon a tudatosságnak óriási jelentősége van, hiszen gondolatainkat, érzéseinket tudatosan kell irányítanunk. Törekednünk kell arra, hogy jó szándékkal, szeretetből teremtsünk és adjunk magunkból energiát a külvilág felé.
Gondoljuk át ekkor hozott döntéseinket, mivel a döntéseink következményei visszatérnek majd hozzánk.
Szeretettel figyeljünk ezen a napon barátainkra, családtagjainkra és mindenkire, aki csak megfordul a gondolataink között!

A tízmilliószoros nap teremtő gyakorlata
Ma a tibeti hagyomány szerint tízmilliószoros nap van. Ha ezen a napon olyan gondolatokat, érzéseket élsz át, amelyek megnyugvással és békével töltenek el, már az is nagy lépés a céljaid felé. Amennyiben ezután cselekedni is hajlandó vagy értük, akkor téged segítő körülmények, személyek, változások jönnek életedbe.
A tibeti “nagy” Buddha napokat hívják tízmilliószoros napoknak. A tibetiek szerint évente négy ilyen nap van , és e napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez a pozitív és a negatív gondolatokra, érzelmekre, szándékokra egyaránt igaz.

E napok hatása, jelentősége
E napokon arra gondolj, figyelj, amit teremteni szeretnél az életedben! Légy tudatos a gondolataiddal, érzelmeiddel! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni, és elementáris erővel...
Minél nagyobb tömegek gondolják, mondják, teszik ugyanazt, annál nagyobb erővel hat, mert ahová irányul a figyelem, oda megy az energia, és minél nagyobb energiát kap valami, annál hamarabb "teremtődik meg". Ez igaz a tízmilliószoros napokra is.
* Reggel kezdd a napot azzal, hogy bárhogy is érzed magad, bárhogy nézel ki, mosolyogj magadra a tükörben! Ha elsőre nem sikerül, próbáld addig, amíg valódi mosoly lesz belőle! Azután tedd napi szokásoddá is... 
* Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon!
* Adakozz önzetlenül is! Add, amid van, ha csupán időd, tudásod, kedves szavad, akkor azt.
* Tegyél és kívánj jókat másoknak!
* Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van!
* Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson!
* Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére!

A tízmilliószoros nap teremtés gyakorlata
Már előzetesen hangolódj rá lélekben és a fizikai szinten is: tegyél otthon rendet, szabadulj meg olyan emlékektől, tárgyaktól, melyek fájó emlékekhez kötnek!
"Ahogy benn, úgy kinn is" - ha készen állsz változtatni, el tudod engedni a múlt emlékeit is.
* Alakíts ki egy szakrális helyet, ahol egyedül lehetsz, vagy olyanokkal együtt, akik csatlakoznak a szándékodhoz!
* Csukd be az ajtót, ablakot, egy ideig zárd ki a külvilágot, csak befelé figyelj!
* Gyújts gyertyát, mécsest, füstölőt (ahogy szereted), és hagyd, hogy lecsendesedjél mellettük, hogy megérkezzél!
* Kérheted a Felsőbb Éned, vagy bárki segítő jelenlétét, támogatását a pozitív dolgok megteremtésében, a negatív (lehúzó) dolgok elengedésében /itt inkább kérd Mihály arkangyalt - szerk.Sandal/, a megbocsátásban, önmagad és mások szeretetében, stb.
* Fogj egy papírt, függőlegesen felezd el, az egyik felére írd fel: Ilyen most az életem, ezeket elengedem. A másik felére írd fel: Ezeket kérem. Majd töltsd ki mindkét oszlopot, és ha kész, tedd félre!
* Ha gyakorlott meditáló vagy, mélyülj el a szokott módon, ha nem, akkor csukd be a szemed, és csak figyeld a lélegzeted! Érezni fogod, hogy egyre jobban mélyül a figyelmed, kiterjednek a határaid, majd el is tűnnek egy idő után. Közben felbukkannak gondolatok, képek, érzések, csak lásd meg őket, de ne kezdj el róluk gondolkodni, akkor tovatűnnek. Ez a figyelem.
Ha már elég mélyen vagy (a külvilág zajait alig veszed észre, és erős a kiterjedtség érzése), akkor elképzelheted, hogy fény, szeretet áraszt el téged, a szeretteidet, a Földet minden lakójával együtt, stb. Gondolj a vágyaidra, mint ahogy egy autó jön feléd: ahogy közeledik, egyre tisztábban látod, és amikor eléd ér, csak akkor látod meg minden részletét. Lásd teljesülni, amibe nem tartozik bele, hogy egy másik ember mit csináljon, csak az, hogy te hogyan fogsz élni. Éld át, érezd, hogy megtörténik, és úgy, ahogy az mindenki számára a legjobb.
* Ha szeretnéd, kívánj jókat globálisan is, a Földért, az emberiségért, az átalakulásért.
* Fogalmazz meg, mondj ki pozitív kívánságokat, és éld át annak örömét, hogy meg is kapod, majd köszönd meg őket!
* Gyere vissza a meditációból, hagyj időt magadnak arra, hogy teljesen megérkezzél!
* Vedd elő a két oszlopos listádat, és olvasd fel azt, amit el szeretnél engedni, majd vágd le ezt a papírról, és égesd el a gyertya lángjában, vagy tépd apróra azzal a határozott szándékkal, hogy mindezt elengeded, és hagyod elmenni őket a maguk ritmusában.
* Olvasd fel a megmaradt oszlopot, és jelentsd ki, hogy kész vagy mindezek befogadására! Adj hálát értük, mintha már a tied lenne mind!
* Végül maradj egy kicsit ebben a békés, hálás állapotban, hagyd, hogy átéld egészen! Hallgass számodra szép, megnyugtató zenét közben.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: