A belső képességek kifejlesztésével egyidejűleg az egyén mérhetetlenül több információhoz és energiához juthat. Ez azonban nemcsak hatalmas lehetőség, de minden bizonnyal hatalmas buktató is lehet. A kérdés ugyanis elsődlegesen nem úgy tevődik fel, hogy egyénileg ki mennyi információhoz és energiához tud hozzájutni, hanem úgy, hogy a rendelkezésére álló erőket milyen módon és milyen célra használja? Mi az, aminek valaki ezeket az erőket alárendeli? A Krisztusi Felsőbbrendű Én, vagy az egó? Az önzetlen segítségnyújtás, vagy az önzés? A Szeretet, vagy a Félelem?

Technikai fejlődés és lelki fejlődés
A belső képességek kifejlesztésével egyidejűleg az egyén mérhetetlenül több információhoz és energiához juthat. Ez azonban nemcsak hatalmas lehetőség, de minden bizonnyal hatalmas buktató is lehet.
A kérdés ugyanis elsődlegesen nem úgy tevődik fel, hogy egyénileg ki mennyi információhoz és energiához tud hozzájutni, hanem úgy, hogy a rendelkezésére álló erőket milyen módon és milyen célra használja?
Mi az, aminek valaki ezeket az erőket alárendeli?
A Krisztusi Felsőbbrendű Én, vagy az egó?
Az önzetlen segítségnyújtás, vagy az önzés?
A Szeretet, vagy a Félelem?
Fejlődésünk jelenlegi állapotában a legtöbben el vagyunk zárva a nagy erők használatától. Ez teljesen érthető, hiszen először a már most rendelkezésünkre álló erőket kell megtanulnunk önzetlenül használni. Talán nem kell felsorolni, hogy azzal a kevéske erővel, amivel jelenleg rendelkezünk, micsoda pusztítást végeztünk és végzünk (lásd.gondolat teremtő ereje - szerk.Sandal)
Ha az egyéni, önző (egoisztikus) célok úgy kívánják, egy kis extra jövedelemért nem riadunk vissza attól, hogy egész erdőket irtsunk ki, állatfajokat pusztítsunk el, fegyverrel és kábítószerrel kereskedjünk élelmiszer és gyógyszer helyett, és kíméletlenül legyilkoljuk egymást! Rendkívül fontos tudnivalóhoz érkeztünk.
Az emberi fejlődésnek ugyanis két oldala van. Ebből a sokak által magasztalt és célként kitűzött technikai fejlődés csak az egyik.
A másik oldal a lelki fejlődés! Gyakran szó esik arról, hogy a bennünket látogató földönkívüli civilizációk évezredekkel megelőztek bennünket a fejlődésben. Mi földiek hajlamosak vagyunk arra, hogy magasabb rendűnek és kivétel nélkül minden szempontból fejlettebbnek tekintsük egy olyan civilizáció képviselőit, akik legyőzték a csillagközi távolságok problémáját, és bolygónk rendszeres látogatóivá váltak. Holott már saját tapasztalataink alapján is tudhatnánk, hogy a lelki fejlettség - hétköznapi nevén az erkölcsi fejlettség - szintje nincs mindig összhangban a technikai fejlettség szintjével. A modem technika minden vívmányával felszerelve is szép számmal akadnak közöttünk olyanok, akiket bátran lehet primitívnek nevezni. Mégis hajlunk arra, hogy egy idegen civilizáció fejlettségi szintjét pusztán technikai eszközeik fejlettségének alapján ítéljük meg.
Ami a fejlődés technikai aspektusát illeti, a kijelentés bizonyos esetekben és bizonyos civilizációk esetében helytálló.De mi a helyzet a lelki fejlődés terén?
Mert ez az, ami meghatározza, hogy valaki az elért technikai eredményeket az önzetlen Szeretet, vagy a Félelem, tehát a fegyverkezés, a hatalomvágy és az öncélú vagyonszaporítás szolgálatába állítja. (Ez utóbbiak ugyancsak a félelem megnyilvánulásai, bármilyen ügyesen álcázzuk és rejtjük magunk elől ezt az igazságot.)
Ha valaki a Fény és Szeretet szolgálatában áll, egyrészt: tartózkodik attól, hogy a többi élőlénynek szenvedést okozzon, másrészt megőrzi belső egyensúlyát, és egészségét. Amennyiben valaki elfordul a Központi Forrástól, és az ego sugallatára önző célok hajszolásába kezd, megbomlik az egyensúly a fizikai, asztrális és mentális teste között, ami jobb esetben csak a fizikai test megbetegedéséhez, rosszabb esetben azonban a faj fokozatos degenerálódásához vezet.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy civilizáció minden tagja, vagy csoportja ugyanazon a lelki fejlettségi szinten áll. A fejlődésnek ez a formája ugyanis egyéni. 
A technikai fejlődésnek és a lelki fejlődésnek kéz a kézben kellene haladnia. A lelki fejlődést elhanyagoló egyének, csoportok és civilizációk kezében pusztító és önpusztitó eszközzé válik a kifejlesztett technika. Ez a földi és a földönkívüli civilizációkra egyaránt érvényes! Az önzetlen Szeretetnek alárendelt tudomány és technika valóságos csodát művelhet egy bolygóval és annak lakóival.
Itt van számunkra Atlantisz példája, ahol a lelki tudást és a technikát egyaránt rendkívül magas szintre fejlesztették. Idővel azonban a fejlődés alacsonyabb szintjén álló lelkek is inkanálódtak Atlantiszon, ami oda vezetett, hogy a magas szintű tudást a szakavatott tanítás ellenére sem tudták teljes egészében átvenni, és az a hatalmas erő, amit eredetileg az emberiség javára használtak, lassan olyan "emberek" kezébe került, akik önző célok szolgálatába állították...
Az ego szolgálatába állított spirituális erők és az önzetlen Szeretet (Krisztusi Fény) szolgálatába állított erők között a lényeges és döntő különbség a felhasználás módjában rejlik.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Kiválasztottak

Share To:

Post A Comment: