Furcsa jelek - meghackelték Budapestet
Komoly kampánnyal készült a forgalmazó az idén egyik legjobban várt videojáték, a Watch Dogs hazai bevezetésére. Budapest több pontjára festettek inverz graffitit, és a magyar torrentoldalak egyik legnépszerűbb letöltését is meghackelték.
A Watch Dogs, az év egyik legnagyobb durranásának tartott nyílt világú játéka, kedden jelenik meg. A bevezetőkampány keretében számos ponton meghackelték Budapestet: készült megfigyelő kamerákra fókuszáló gerillavideó és inverz graffiti, volt hackerverseny, és néhány torrentoldal alternatív használatára is fel kell készülniük a rajongóknak.
A május 19-én indult hackerverseny első fázisában túl kellett terhelni a weboldalt, a második és harmadik fázisban egy bankfiókhoz kellett jelszót szerezni, majd pedig egy kajmán-szigeteki offshore cég számláját feltörni és átutalni az ott talált pénzeket. A torrentezőket sem kímélte a kampány: aki hazai torrentoldalról szerette volna letölteni a Trónok harca legújabb epizódját, egy Watch Dogs videót kapott helyette.
A játék bevezető kampányában világszerte szokatlan eszközöket vetnek be. Egy, a Watch Dogs mellé kiadott mobilos alkalmazás segítségével egy valódi bankautomatát lehetett rávenni arra, hogy ontsa magából a valódi pénzt.
A hackelés nem véletlen, a Watch Dogs lényegi része ugyanis a környezetben lévő elemek (mások mobilja, a városi rendszerek, számítógépek) feltörése. Egy példával élve: egy autós üldözésnél nem csak navigációra használható a telefon, hanem a város közlekedési rendszeréhez hozzáférve hirtelen zöldre válthatjuk a keresztforgalom piros lámpáját, így elérvén, hogy üldözöttünket feltartóztassák a keresztbe elinduló autók.
/Lehet, hogy ez csak egy játék kampány(nak látszik)... de mindennek van egy háttere/üzenete! Olyan, amire az emberek nem figyelnek... LÁSSATOK a dolgok mögé! - szerk. Sandal/

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Forrás: hvg

Share To:

Post A Comment: