Az elme gyógyító ereje
Tételezzük fel, hogy valamilyen betegséged (fájdalmad, egészségügyi problémád) van. Képzeld el az adott testrészt vagy szervet, aztán képzeld el, hogy behatolsz a belsejébe, mintha egy kamerával lépnél be önmagadba, így láthatóvá válnak a csontok, az izmok, a hús, a szalagok és az ízületek. Most menj még mélyebbre, amíg meg nem látod a sejteket, amelyek a szervet alkotják. Lépj be a sejt belsejébe, és figyeld meg a fehérjéket, az enzimeket és a DNS-t. Menj a DNS belsejébe, és figyeld meg az atomokat, amelyekből felépül. Válassz ki egy atomot, és lépj a belsejébe. Nézd meg a szubatomi részecskéket – a protonokat, a neutronokat, az elektronokat és a többit. Képzeld el őket úgy, mintha csillagok lennének az éjszakai égbolton.
A kvantummező egy energiamező, amelyből a részecskék kicsapódnak, hasonlóan ahhoz, ahogyan az esőcseppek csapódnak ki a felhőkből. A részecskék élete a kvantummezőben kezdődik. Ezért ne is azt képzeld el, hogy belemégy a részecskékbe, hanem azt, hogy a forrásukat keresed fel – magát a kvantummezőt.
A kvantummezőt úgy képzeld el, mint egy mély teret, ahol tökéletes nyugalom uralkodik. Ezt úgy képzeled el, ahogy csak akarod. Lehet például tökéletesen sima felületű energiató, mint amilyen egy csendes tó kora reggel.
Most képzeld el a betegséghullámokat (rezgéseket), és képzeletben tüntesd el őket, amivel szimbolikusan a betegséget tünteted el.
Mondd azt gondolatban: „Mutasd meg nekem a ………. hullámait (vagy rezgéseit).” Mondd ki a betegség nevét, ha ismered, vagy egyszerűen hívd betegségnek. Arra kérd a tudatalattidat, hogy szimbolikus módon mutassa meg neked a hullámokat. Lásd úgy a hullámokat, ahogyan az eszedbe jutnak. Én általában viharos tengernek látom őket.
Gondolatban erősítsd meg a szándékod: „Tűnj el!” Figyeld, ahogy a hullámok egyre kisebbé válnak és eltűnnek. Megérkeztél a teljes nyugalom állapotába, és épp most törölted ki a betegséget.
Most a betegség helyét új rezgéssel kell kitöltened. Képzeld el, hogy egy kavicsot dobsz a nyugodt tóba, egy olyan kavicsot, ami fényből van. Ez az akaratodat jelképezi. Lehet fehér, vagy bármilyen más szín, ami az eszedbe jut. A QFH (Quantum Field Healing – QFH: kvantummezős gyógyítás) egy magasabb éberségi szintre juttat, így nem csak színeket, hanem szimbólumokat is láthatsz. Én magam egyszer-kétszer arcot láttam. Bármit elképzelhetsz kavicsként, általános vagy konkrét dolgokat, amit csak akarsz. Én néha tökéletes egészséget vagy gyógyulást kívánok, majd általában hozzáadok még egy-két tulajdonságot, vagyis egy-két kavicsot. Gyakran képzelek el például olyan kavicsot, amely a békét, a szeretetet, az együttérzést, a kedvességet vagy a megbocsátást jelképezi, vagy bármilyen érzelmi vagy viselkedésbeli tulajdonságot, amiről azt gondolom vagy érzem, hogy valamilyen formában kapcsolatban áll a betegséggel.
Képzeld el, ahogy az első kavicsot bedobod az energiatóba. Figyelj oda, hátha hallasz valami hangot, ha mást nem, a csobbanást. A „béke” kavicsai nálam gyakran fütyülő hangot adnak, vagy az „om” hangot hallatják.
Figyeld, ahogy a kavics csobban, aztán lásd a színes fényt, amint kiterjed az energiatóra. Ezek a tökéletes egészség vagy a béke hullámai, vagy bármi másé, amit elképzeltél.
Most dobd be a következő kavicsot, és figyeld meg ugyanezt a folyamatot. Olyan sok vagy kevés kavicsot dobhatsz el, amennyit csak akarsz, és olyan sok vagy kevés időt tölthetsz el ezzel, amennyit akarsz. Akárhány kavicsot eldobhatsz ugyanazzal a szándékkal; én úgy találtam, hogy alkalmanként két vagy három kavics elegendő. De hogy milyen gyakran csinálod, az megint csak rajtad áll.
Most tehát eltüntetted a betegség hullámait, és az egészség hullámaival helyettesítetted. A gyógyítás tulajdonképpen véget ért, de én szeretem az eredményt még egy kicsit megszilárdítani. Most fokozatosan visszatérhetsz oda, ahonnan indultál, és közben figyeld meg, hogyan változtak meg az út mentén lévő dolgok annak hatására, hogy a forrásnál megváltoztak a hullámok. Ez megerősíti benned a hitet, hogy gyógyulás történik.
Végül képzeld el az egész tested, és mondd azt: „Mutasd meg, hogy kész van!” Figyeld meg, hogy a testedet a választott színeid veszik körül. Ha akarod, képzeletben meg is feszítheted kicsit a tökéletesen egészséges tested.
Befejezésül mondd azt gondolatban: „Köszönöm. Készen van. Készen van. Készen van.”
Vegyél pár mély levegőt, és nyisd ki a szemed. Készen van!
(David R. Hamilton: Az elme gyógyító ereje)
Közzétette: www.fenyorveny.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: