A Szerencse köve: MohaachátA mohaachát valójában sem nem moha, sem pedig achát. Ez a csodálatos tiszta kő, mohára hasonlító márványos zöld erezetével tudományosan a kalcedonok csoportjába tartozik.
Szín: zöld, kék, sárga, barna
Kinézet: Átlátszó vagy áttetsző, levélzethez vagy mohához hasonlító mintázata van, gyakran kicsi és kopott.
Gyakoriság: Általános
Lelőhely: Egyesült államok, Ausztrália, India
Lelki gyógyhatása:
A mohaachát lelki gyógyhatásai közül a legkiemelkedőbb a segítségnyújtása félelmeink leküzdéséhez. Ez a mutatós kő reményt és bátorságot ad, segít új életterveink megtalálásában és kialakításában.
Talán mindannyian ismerünk olyan férfiakat, akikre túlzott agresszió a jellemző, illetve olyan nőket, akik túlzott gondoskodásukkal megfojtják a körülöttük lévőket. Az ilyen típusú emberek számára a mohaachát a legmegfelelőbb kőtípus, mivel a segít harmonizálni a női / férfi energiákat (jin és jangot), amikor azok kibillennek a megfelelő egyensúlyukból.
Testi gyógyhatás:
A mohaachát bélrendszeri problémák fellépésekor kitűnő kiegészítő terápia lehet, szabályozza az emésztést, segíti a bélflóra helyreállítását. Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása révén ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben.
Terhesség esetén, segít a hányinger leküzdésében és segíti a baba növekedését.
Hozzárendelt mágikus hatás: 
Az arab kutúra szerint a mohaachát rendelkezik avval a tulajdonsággal, hogy viselője meg tudja különböztetni az igaz és a hamis barátokat. Szerencsekőként különösen azoknak ajánlott, akik nehezen tudnak ellenállni a szerencsejátékoknak.
Sokak szerint vonzza a pénzt és a gazdagságot.
Csillagjegyei: Ikrek, Rák
Hozzárendelhető csakrák: Gyökércsakra, Szívcsakra
A Szerencse köve: MohaachátEgyedi tulajdonságok: 
Ez a stabilizáló kő erősen kapcsolódik a természethez. Úgy tartják, hogy a mohaachát felfrissíti a lelket, és képessé tesz minket arra, hogy mindenben meglássuk a szépet. Hasznos segítség az időjárás-változás és a környezetszennyezés kiváltotta érzékenység csökkentésében. Rendkívül előnyös mindenkinek aki a mezőgazdaságban dolgozik, vagy bármilyen kapcsolatban áll a növényekkel. 
A mohaachát a születést és a szülést elősegítő kő: támogatja a szülésznők munkáját, enyhíti a fájdalmat, és komplikációmentes szülést biztosít. Az új dolgok kezdetének a köve, megszabadít a blokkoktól vagy a spirituális bilincsekből.
A gazdagság köve, vonzza a bőséget.
Ez a kristály kettős feladatnak tesz eleget: a racionális emberek figyelmét irányítja a megérzéseikre, és fordítva, az intuitív embereket hozzásegíti, hogy a gyakorlati világban is feltalálják magukat.
Pszichológiailag: 
A mohaachát növeli az önbizalmat és erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felszabadítja a félelmet és a mélyen gyökerező stresszt. Fejleszti a kitartást és azt a képességet, hogy jól kijöjjünk másokkal. Erősíti azt a képességet, hogy soha nem adjunk fel semmit sem.
Szellemileg: 
Támogatja az önkifejezést és a kommunikációt. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, enyhíti a stresszt és csökkenti a félelemérzetet. Erősíti a bizalmat és a reményt, fokozottan optimista kő. Hasznos mindenkinek, aki az életkörülményei vagy az agy egyensúlyhiánya miatt szenved a stressztől. Függetlenül, attól, hogy mennyire nehezek azok a körülmények, a mohaachát segít felismerni a kiváltó okot.
Gyógyhatása: A mohaachát meggyorsítja a felépülést. Használható hosszú ideje tartó betegség megszüntetésére. Gyulladás csökkentő, tisztítja a keringési és kiválasztó rendszert, serkenti a nyirokáramlást, valamint erősíti az immunrendszert. Felszámolja a jobb és bal agyfélteke közötti egyensúlyhiány okozta stresszt. Segít megelőzni a vércukorszint csökkenését és a kiszáradást; jótékonyan hat a fertőzésekre az influenzára és a megfázásra, mérsékli alázat. Csökkenti a nyirokcsomók duzzanatát. Elixírként a bőrre használható, kezeli a gombát és a bőrfertőzéseket.
Alkalmazása: Tegyük a megfelelő pontra és mindig érintkezzen a bőrrel!

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!Share To:

Post A Comment: