A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban
A kávéfiltereket mindenhol fel lehet lelni, kb. 3 Ft/ db-os egységáron. Olcsóak és könnyen beszerezhetők. Itt az a 21 ok, amiért érdemes kávéfiltereket tennünk a kamrába. Kávéfilterek használata a háztartásban 
1.  Az összegyűjtött víz megszűrésére A víz üledéktől, levelektől, vesszőktől vagy más nemkívánatos anyagtól való megszabadítására. A vizet így is érdemes felforralni, de ha épp nincs vízszűrő berendezésünk, a kávéfilter is megteszi. 
2.  Eldobható tányér vagy tál is lehet belőle. 
3.  Rendszert visz a háztartásban levő kicsi, de sokszor használatos dolgok tárolásába. Szögeket, csavarokat és mindenféle apró tételeket kávészűrőkbe is lehet csomagolni.  Kössünk madzagot a tetejükre és máris kész vannak kis csomagjaink. 
A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban4.  A szemüveget makulátlanul tisztán tartja Nem kell semmilyen más szemüvegtörlőt vagy folyadékot használni, egyes termékek még károsíthatják is a speciális lencsék bevonatait.  (Tudom,- ez történt velem…) A következő alkalommal amikor meg kell tisztítanod szemüveged, próbálj meg egy kávészűrőt kis tiszta vízzel bevizezni és megtörölni vele a szemüvegedet, és rögtön tiszta és szöszmentes lesz. A kávészűrő biztonságosan használható mobiltelefonok és számítógépek képernyőjének tisztítására is. 
A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban5.  Öntöttvas edényekbe helyezve megvédi azokat a felszíni rozsda keletkezésétől. A kávéfiltereket bele kell helyeznünk a serpenyőbe, amikor az használaton kívül van és a szekrényben áll.  A szűrő felszívja a nedvességet és megakadályozza a rozsdásodást. 
6.  Sürgősségi WC-papír Semmi gond. A kávéfilter erre is jó – csak ne öblítsd le a WC -n. 
A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban7. Készíts légfrissítőt Légfrissítő készítéséhez, töltsd meg a kávét szűrőt szódabikarbónával, és zárd le a csomagot.  A szódabikarbóna magába szívja a rossz szagokat. Csinálj belőlük többet és mehetnek a hátizsákba, cipőbe, járműbe vagy sátorba és bárhova máshová, ahol rossz szagok telepedhetnek meg. Egy remek kis légfrissítő a hátizsákba 
8. Szemborogatásra  Készíts hideg borogatást bedagadt szemekre, enyhe láz vagy fejfájás esetén. 
A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban9. Kis vágás esetén a sebre nyomott kávéfilter elállítja a vérzést, persze csak akkor ha nincs megfelelő elsősegélycsomag a közelben. 
10.  Zsíros ételekről a zsír leitatására Különösen zsíros, olajos húsok -pl. rántott hús, vagy olajos pizza felületéről leitathatjuk az extra zsírt egy kávé filterrel 
11.  Készíts egy instant tölcsért A kávészűrőt kúppá hajtjuk össze és kész is egy azonnali tölcsér. 
A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban12.  Készíts gyógyteát A friss gyógynövényeknek készíthetünk egy kis zsákocskát, amit teafilterként használunk. Tehetünk bele összevágott narancshéjat vagy menta levelet is. 
13.  Ruhafolt tisztítása Egy kávé filtert kilyukasztva és a foltra helyezve helyileg lehet ruhát tisztítani. Néhány csepp fehér ecettel, vagy hidrogén-peroxiddal kezelve a folt könnyen eltűnik. 
A kávéfilterek felhasználásának 21 különböző módja a háztartásban14.  Magvak kicsíráztatása A magvak csíráztatása könnyű lesz nedves kávéfilter belsejében. Hajtsd össze, majd helyezd a kis vetőmag csomagot egy műanyag tasakba, sötét helyre amíg ki nem hajt. Néhány nap múlva ki lehet őket helyezni a napra. Néhány jól csirázó mag: a bab,brokkoli és retek magok. 
15. Üvegfelületek tisztán tartására is jó A kávészűrők szöszmentesek, így az üvegfelületek csillogása garantált. A vízhez egy kis ecetet téve, a filterrel és ezzel az organikus tisztító oldattal garantált a siker. Azonban a szemüvegeket nem ajánlott ecettel kezelni! 
16.  A fagyasztóban lévő termékek műanyag zacskójába rakva a filtert, a fagyasztott áru ropogós és friss marad, mert az extra nedvesség a kávéfilterbe szívódik. 
17. Levesek leszűrésére is jó. 
18. A boros üvegbe belekerült parafadugó darabokat is el lehet vele távolítani. 
19. Befőttek tetejére szép dísz. 
20. Arcmaszk járványok idején.  Tudjuk, hogy a gyógyszergyárak érdeke az, hogy beoltassuk magunkat. Egy világjárvány kitörése viszont veszélyt jelenthet mindenkire. A vírusok gyártóinak célja az oltóanyag eladása. Amennyiben ez megtörténik, jó ha arcmaszkot készítesz magadnak. Vékony gumit végigfuttatva hátul a fejed körül két ponton odaerősítve a filterhez: nagyszerű por, pollen és kórokozó- fogót készíthetsz. 21. Ja, és majdnem elfelejtettem, természetesen kávé készítésére is kiváló! 
Közzétette: www.fenyorveny.hu

Share To:

Post A Comment: