Természetes gyógymód ízületi kopásraA betegség lényege, hogy húgysav szaporodik fel a szervezetben és az ízületekben tűhegyes kristályok formájában lerakódik, majd gyakran rohamokban jelentkező, nagy fájdalommal járó gyulladást okoz.

Hozzávalók: 
3db (bio) citrom
200gr zeller gyökér
100gr fokhagyma
Természetes gyógymód ízületi kopásra1tk kurkuma por

A (bio) citromot a fokhagymával és a zellerrel turmixold le, majd öntsd fel 3 liter forró vízzel. Ha kihűlt add hozzá a kurkumát. 1 napig hagyd állni, majd szűrd le és a levet a hűtőben tárold. 
Javasolt adagolás: 3 hónapon keresztül napi 1dl fogyasztása ajánlott!
A purinok anyagcseréjének végterméke a húgysav. Kizárólag emberre jellemző a betegség, mivel más állatokban allantoin is képződhet a purin vegyületekből, így náluk soha nem alakulhat ki olyan magas húgysav koncentráció, mint az emberben.  
Természetes gyógymód ízületi kopásraKórosan magas húgysav szint örökletes anyagcsere következménye is lehet (elsődleges köszvény), míg másodlagos köszvényben a magas húgysavszintet pl. fokozott sejtszétesés, daganat ellenes terápia, csökkent kiválasztás a veséken keresztül, vagy az étkezéssel bevitt, felgyülemlett purin okozhat. 
A köszvény megelőzéséhez szükséges a:
- purin szegény étrend 
- napi 200 mg alatti purin bevitel 
- Éhezni TILOS(!), mert az sejtpusztulással, és így húgysavszint emelkedéssel járhat! 
Magas purin tartalmú ételek: máj, hal, hús, belsőségek, csokoládé, bab, borsó, lencse, mák, mogyoró, mazsola, élesztő, füstölt húsok, pisztráng, hering, szardíniák, kagylók (150-1000mg/100g). 
Közepes purin tartalmú ételek: karfiol, brokkoli, zöldbab, csirke, sonka, angolna, zöldborsó 
Alacsony purin tartalmú ételek: tej, túró, kefir, joghurt, sajt, krumpli, méz, rizs, kenyér, búzadara, gomba, vaj, olaj, saláták, gyümölcsök, sárgarépa, retek, cékla, magvak stb. 
A legfontosabb mégis a kalóriaszegény diéta, a mértékletes étkezés, a bő folyadék bevitel (de nem alkohol formájában!), és a vizelet tartós lúgosítása. 




biowellnatura
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: