Súlyos árvíz Angliában
Súlyos árvízhelyzet alakult ki hétfőre Dél-Angliában, elsősorban a Temze folyó London feletti szakaszán, ahol rekord vízszinteket mérnek.
Az elmúlt hetekben szinte folyamatosan hullt az eső, emiatt kritikussá vált a helyzet a brit fővárostól közvetlenül nyugatra fekvő megyékben, mindenekelőtt Berkshire-ben, ahol több település víz alá került. A víz a London nyugati határában fekvő Windsor egyes részeit is elöntötte. A város a brit királyi család első számú rezidenciájaként szolgáló ősi kastélyáról világhírű.
A brit Környezetvédelmi Ügynökség 14 helyszínre adott ki súlyos árvízveszélyre figyelmeztető riasztást, és felszólították az embereket, hogy készüljenek fel az evakuálásra.
A Londontól nyugatra fekvő Temze-vidék Nagy-Britannia leggazdagabb térségei közé tartozik, a víz több millió font értékű ingatlanokat is elöntött.
Súlyos árvíz AngliábanA brit meteorológiai szolgálat már korábban bejelentette, hogy a hivatalos mérések több mint két évszázaddal ezelőtti kezdete óta a múlt hónap volt az eddigi legcsapadékosabb január Angliában.
Nagy-Britannia déli és délnyugati partjait a tél kezdete óta 29, özönvízszerű esővel járó viharzóna érte el: ez azt jelenti, hogy a térségre hozzávetőleg két és fél naponta törnek rá esetenként súlyos károkat okozó atlanti viharok.
Súlyos árvíz AngliábanMúlt héten az Anglia délnyugati csücskében fekvő Cornwall és Devon megyékben okozott komoly pusztítást a tengerárral járó orkán, amely part menti utakat ás vasútvonalakat mosott el. Cornwall egyes települései azóta sem közelíthetők meg szárazföldi közlekedési eszközzel.
Az időjárási katasztrófa most elérte a sokkal sűrűbben lakott Temze-völgyet is. A kormány a hadsereg és a királyi haditengerészet több alakulatát kivezényelte a védekezési munkálatokra.
A Temze-völgytől nyugatabbra is súlyos az árvízhelyzet. Hétfőn megfeszített erővel dolgoztak a szakszolgálatok az egyik legősibb angol város, a Somerset megyei Bridgwater megmentésén. A 35 ezer lakosú, több mint ezer éves települést már körbezárta a víz. 
Súlyos árvíz Angliában
Súlyos árvíz Angliában
Súlyos árvíz Angliában
Súlyos árvíz Angliábanhvg
Share To:

Post A Comment: