Louise L. Hay: Meg tudod gyógyítani az életed
Olyan összefüggéseket tár fel a könyv és a film, amelyek arra adnak választ, hogy egy-egy adott betegség milyen lelki eredetre vezethető vissza.
Megjegyzés a címmel kapcsolatban: Ennek a filmnek az alkotói azt a címet adták művüknek, mint ami Louise L. Hay 1984-es könyvének a címe, vagyis: You can heal your life, ami magyarul azt jelenti: Meg tudod gyógyítani az életed, azonban Louise L. Hay könyve Magyarországon az Éld az életed! címmel jelent meg. Tehát Louise Hay 1984-es könyve a magyar könyvesboltokban Éld az életed! címmel kapható, de érdemes feltüntetni, hogy mit is jelent valójában az eredeti cím.
A filmet rendezte: Michael Goorjian: amerikai színész, író, rendező
Louise L. Hayről: 
1926-ban született, Los Angelesben. Az önsegítő mozgalom egyik megalapítójaként vált ismertté. Gyógyító technikái, megerősítései és pozitív gondolkodása milliókat inspirálnak világszerte. Első könyve 1976-ban jelent meg Gyógyítsd meg a tested címmel, még jóval azelőtt, hogy szélesebb körben elterjedtek volna a test és elme kapcsolatáról szóló tanítások. Második könyve, az Éld az életed! 1984-ben készült el, ami a Gyógyítsd meg a tested kibővített változata. Ebben az évben alapította meg kiadó cégét, a Hay House-t azért, hogy könyvét meg tudja jelentetni. 1988 márciusában Louise-t meghívták a közkedvelt amerikai TV-s show műsorok közül kettőbe: a Phil Donahue Show-ba, és az Oprah Winfrey Show-ba, és ennek hatására második könyve iránt robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés, és hirtelen fel is került a New York Times bestseller listára. Azóta több mint 30 nyelvre fordították le, és több mint 40 millió példányt adtak el belőle. A Hay House kiadó azóta is sikeresen működő társaság. A Hay House olyan írók műveit adja ki, mint pl.: dr. Wayne Dyer, Gregg Braden Gay Hendrick, Esther és Jerry Hicks, Deepak Chopra, Dr. Eric Pearl, Bruce Lipton PhD, Anita Moorjani.
1986-ban jött létre Louise alapítványa The Hay Foundation (A Hay Alapítvány) névvel, amely most is működik, és több különböző szervezetet támogat, többek között AIDS betegeket, hátrányos helyzetű gyereket és nőket, elítélteket, organikus ételek termesztését és állatokat segítő szervezeteket.
A Hay House kiadó egyik rendezvénye az I Can Do It! (Meg tudom csinálni!), amit Louise Hay hívott életre néhány évvel ezelőtt azért, hogy a rokon lelkű emberek időről időre összegyűlhessenek, előadásokat hallgathassanak, és hogy egymással eszmét cserélhessenek. Az I Can Do It! rendezvényeket az USA városain kívül a világ más pontjain is meg szokták rendezni.
Amikor Louise nem utazik, akkor a festés, a kertészkedés és a táncolás örömeit fedezi fel otthonában, San Diegóban (California). Első két könyve után még számos könyvet írt, és még most is ír.
A filmben szereplő további írók és tanítók (megjelenési sorrendben):
Dr. WAYNE DYER: Nemzetközileg ismert és elismert író, előadó. Könyveit az önsegítés- önfejlesztés témakörében írja.
ESTHER és JERRY HICKS: Abraham tanításait teszik úgymond hallhatóvá mindenki számára: Esther 1985-ben kezdte tudatosan fogadni annak a nem-fizikai lényekből álló csoportnak az üzeneteit, amelynek az Abraham nevet adta
GAY HENDRICKS: Író, és a Spritual Cinema Circle (Sprituális Film Kör) társalapítója. Több mint 25 könyv írója illetve társírója. Gay és párja, Kathlyn több mint 500 televíziós és rádiós műsorban szerepeltek.
GREGG BRADEN: Tudós, író, előadó. Vezető szerepe van abban, hogy összehozza az ősi bölcsességeket és a jelen kor technológiáját. Korábban többek között dolgozott magas beosztású informatikai tervezőként és geológusként is. Később bejárta a világ kolostorait az élet valódi mibenléte után kutatva. /Az ő előadását megtekintheted itt: http://www.fenyorveny.hu/2013/03/matrix-gregg-braden-az-isteni-matrix.html /
ELON BOMANI: amerikai író, előadó, természetgyógyász
CHRISTIANE NORTHRUP: A női egészség szakértője; író. Élete első felében szülészeti és nőgyógyászati orvosként dolgozott, ezután pedig annak szentelte életét, hogy a nőket arra inspirálja és tanítsa, hogy a belső bölcsességre való ráhangolódás által teremtsék meg egészségüket, és tartsák fenn jóllétüket.
DOREEN VIRTUE: A pszichológia spirituális doktora, angyal terapeuta, író. 
CHERYL RICHARDSON: oktató, előadó, író. Húsz éve foglalkozik azzal, hogy tanításokat adjon át az önsegítéssel kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogy törődjünk önmagukkal.
MONA LISA SCHULZ: Intuíción alapuló módszerekkel dolgozó orvos; író. Telefonos konzultációk során intuíciós-spirituális képességeinek segítségével elmondja a telefonáló fizikai és érzelmi állapotát és a kettő közötti összefüggést.
LEON NACSON: Az ausztráliai önsegítő mozgalom egyik vezéregyénisége. Szakterülete az álmok értelmezése, megfejtése. 
CANDACE PERT, PH.D.: biológus, farmakológus, kutatóorvos, író.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Share To:

Post A Comment: