Naponta közel 5 milliárd adatot raktároz a mobiltelefonok hollétéről az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA). Ez által képes a szervezet...

Naponta közel 5 milliárd adatot raktároz a mobiltelefonok hollétéről az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA). Ez által képes a szervezet figyelni egyes személyek mozgását és a kapcsolatrendszert is feltérképezi.A titkos adatgyűjtést kiszivárogtató, jelenleg Moszkvában élő Edward Snowden és Washington Postnak kitálaló amerikai hivatalos személyek szerint az iszonyatos adatmennyiségben mobilok százmilliói hollétének adatait gyűjtik be és tárolják.A mobiltelefonokat feltérképező program a legjelentősebb az NSA titkos adatgyűjtési módszereinek sorában.A világon lévő mobilhálózatot összekötő kábelek megcsapolását jelentő eljárás a CO-TRAVELLER gyűjtőnevű, új elemzőprogram alkalmazásával elvileg tömegek megfigyelésére képes.Az adatokat elemzők a világ bármelyik pontján meg tudják találni a mobilokat. Visszamenőleg is képesek rá, hogy feltérképezzék azok mozgását. Ezáltal pedig lehetővé válik a titkos kapcsolatrendszerek leleplezése. Emellett a mobilok használaton kívüli állapotukban is jelzik hollétüket, hogy a hívásokat és a szöveges üzeneteket fogadni  tudják.Az NSA állítása szerint szánt szándékkal nem célja amerikai állampolgárok figyelése. Viszont az adatgyűjtés mértékéből a kémszervezet véletlenül jelentős információkat szerezhet a honfitársaik hollétéről. A szórásba beleeshetnek a külföldre utazó amerikaiak adatai is.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

hír24

Share To:

Post A Comment: