Mihály arkangyal ikonja könnyezni kezdett Rhodoszban (2013.nov.11.)
Mihály arkangyal ikonja könnyezni kezdett Rhodoszban (2013.nov.11.)A görögországi Rhodoszban 2013 október 26-án szombaton reggel csoda történt. Szent Mihály arkangyal egy nagy méretű ikonja bőségesen könnyezni kezdett.
Egy vonalban vannak azok a Mihály templomok amelyek közül most az egyik ikonja könnyezni kezdett.
A könnyező ikon templomában maradt kisebbik Szent Mihály ikon is könnyezni kezdett (2013.nov.11.), A Yalissos központi templomában nyilvánosan kihelyezett nagy ikon is tovább könnyezett. A  képet felújító restaurátorok (állami intézmény!) a csodát felülvizsgáló, e célra összehívott egyházi szakértő bizottság rendelkezésére bocsájtotta a restaurálási dokumentumokat, a felhasznált anyagok listáját és teljes szakmai segítséget nyújt. Véleményük szerint a könnyezés semmilyen összefüggésben sincs ismert tényezőkkel.
A Mihály Arkangyal ikon eredetije a Rhodosz melletti Symi szigetén levő Panormoszi kolostorban áll. Nagy kultusza van. Lábbal az emberformájú Sátánon áll, jobbjában szablya, baljában egy halotti gyolcsba múmiaszerűen bepólyált- kötözött  (halott, de mégis élő) ember, akit megment ... Egyik hetvenes években tett  híres csodája az volt, hogy egy tenger felett repülő, lezuhanás előtt levő motorhibás gép kétségbeesett pilótája mellett megjelent és emberfeletti gyorsasággal és ügyességgel megszerelte a motort. Csak utána vette észre a pilóta, hogy furcsa  módon szárnyai vannak. Mikor az utastérbe hírül adta, előjött egy idős asszony és azt mondta, hogy ő Symi szigetéről való, és személyesen Panormoszi Mihály Arkangyalt hívta segítségül. A pilóta a sikeres leszállás után elzarándokolt a kolostorhoz  amelyikről soha nem hallott közelebbit, és amikor megpillantotta az ikont felismerte a fiatalembert... azonnal elájult. Mellékelve az eredeti, melyet a hálás imameghallgatásokért a hívek ezüstbe öltöztettek... 
Mihály arkangyal ikonja könnyezni kezdett Rhodoszban (2013.nov.11.)


Források:
http://forosdelavirgen.org/71922/las-lineas-de-san-miguel-que-curiosamente-unen-monasterios-en-europa-2013-11-10/
merites2.eoldal
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: