Jamie Oliver csatát nyert a McDonald's ellen
Jamie Oliver éppen most nyert egy csatát az egyik legnagyobb gyorsétterem-lánc ellen a világon. Miután Oliver megmutatta, hogy hogyan készül a McDonalds hamburger; az étteremlánc bejelentette, hogy megváltoztatja a receptet.
Oliver szerint a zsíros marhahús részeit ammónium- hidroxiddal "mossák" át és töltelékként teszik a hamburgerbe. Oliver szerint ezen eljárás lefolytatása előtt ez az "étel" alkalmatlan az emberi fogyasztásra.
A szakács és műsorvezető Jamie Oliver aki vállalta a gyorsétteremlánc elleni harcot, azt mondta: "Alapjában véve, mi egy olcsó terméket kapunk, amit igazából kutyaeledelnek készülhetne, s mégis az embereknek adják."
Amellett, hogy gyenge minőségű a hús, az ammónium-hidroxid káros az egészségre. Oliver úgy hívja: "a rózsaszín iszap folyamat."
"Miért tenne bármilyen értelmes emberi lény ammóniával teli húst a gyereke szájába?" Kérdezte a szakács, aki hadjáratot folytat a gyorsétterem ellen.
Oliver egyik kezdeményezése,hogy bemutatja a gyerekeknek, hogyan készülnek a nuggettek. Miután kiválasztja a csirke legjobb részeit, a maradványokat ( zsír , a bőr és a belső szervek ) dolgozza fel a "nugget"-ben.
Arcos Dorados a franchise- igazgató Latin-Amerikában, azt mondta ezt az eljárást nem gyakorolják a térségben. Ugyanez vonatkozik a termékekre Írországban és az Egyesült Királyságban, ahol a húst a helyi beszállítóktól szerzik be.
Az Egyesült Államokban a Burger King és a Taco Bell már nem alkalmazza az ammóniát a termékeikben. Az élelmiszeripar használ ammónium-hidroxidot, mint anti-mikrobiális szert a húsok tartósításra, amely lehetővé tette, hogy a McDonald másképp használja ezt a szert a "nem ehető húsokhoz".
Több mint zavaró, hogy mivel ammónium-hidroxidot " a gyártási eljárás " részének tekinti az USDA, és talán a fogyasztók nem tudják, ha a vegyi anyag van az élelmiszerben.
A hivatalos honlapján a McDonalds cég azt állítja, hogy a hús azért olcsó, mert nagy a forgalmuk, sok ember fogyaszt és így lehetőségük van a húst olcsóbban megvásárolni a beszállítóktól, s legjobb minőséget szerzik be.
A gyorsétteremlánc tagadta, hogy a döntés, miszerint változtatnak a recepten, kapcsolódik Jamie Oliver kampányához vagy annak eredményeihez.
A weboldalon a McDonalds elismerte,hogy felhagytak a marhahús használatával a húspogácsák készítésénél.
Videó:


Share To:

Post A Comment: