Az energia átadásnak, – az Univerzumból származó gyógyító energia felhasználásának, közvetítésének, – számtalan módszere ismeretes szerte a világban.


Az energia átadásnak, – az Univerzumból származó gyógyító energia felhasználásának, közvetítésének, – számtalan módszere ismeretes szerte a világban. Földrészek, és nemzetek technikái más és más megjelenésben mutatkoznak meg, amit nagyban meghatároznak az adott nép vallási nézetei, kulturális gyökerei, tradíciói. Ami közös bennük, hogy a jó szándék vezérli mindegyiket, a másikon való segíteni akarás.
Az emberi test több, annak látható, tapintható, egyáltalán a biológiai érzékszerveinkkel felfogható életképes anyagnál, bár a modern orvostudomány elsősorban csak a fizikai testre koncentrál. Az emberi test több mint a matéria, a hús-vér anyag. Ezért a holisztikus gyógymódok igyekeznek azt teljességében – test-lélek-szellem szinten – vizsgálni, a negatív változásokat helyreállítani. Nem elég csak a tüneteket kezelni, érdemes megvizsgálni azt is, hogy mit üzen a betegség, mire akar tanítani. A pozitív változásokhoz, testünk, lelkünk, szellemünk összehangolt egészséges működéséhez, az eredeti, harmonikus működés helyre állítása szükséges.
Az energetikai harmonizálásnak, az energia blokkok feloldásának többféle módját is ismerjük világszerte. Az energia vonalak, energia pályák (meridiánok) mentén történő energetikai tisztítást többféle ősi technikával is el lehet végezni. A teljesség igénye nélkül ilyen az akupunktúra, amennyiben az energiaharmonizálást tűkkel végzik, az akupresszúra, ha a pontokat kézzel, nyomással kezelik, és a moksza, amennyiben az energia pontokat izzó szivarszerű fekete ürömből készült gyógynövény rudacskákkal ingerlik, annak kibocsátott hőjével és információjával.
A reflexológia (talpmasszázs) is egy energia zavar feltáró és harmonizáló módszer. Ugyanakkor a többi masszázs fajta is támogatja az energia áramlás helyreállítását, bár kevésbé célzottan, nem elsősorban az energetikailag blokkolt területre koncentrálva, inkább egyes testtájak szervek átgyúrásával, átmozgatásával, a vér- és nyirokkeringés fokozásával, az izom és kötőszövetek fel, illetve ellazításával.
Az energia átadás legelterjedtebb módszerek egyike a kézrátét. Természetesen a kézből kijövő energia érintés nélkül is átadható, amennyiben az energia adója ismeri annak az egyszerű, gyakorlati módszerét. Alapvetően erre épülnek a Reiki és a Pránanadi, melyek tradicionális kézrátétes pozíciók útján érik el gyógyító hatásukat.
Ezekhez hasonló a Narayana technika, amely egy érintés nélküli energia behangolást tesz lehetővé. Munkánk során egy az Univerzumból származó (tiszta, Isteni) energia vezeti a kezelő karjait, és a páciens energia harmonizálása az aurában történik meg. A kezelés során az energia többletek elvezetődnek, az energia blokkok feloldódnak és az energiahiányban küszködő területek feltöltődnek. A Narayana beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, támogatja az immunrendszer működését, segíti az ellazulást, az önmagunkra, befelé figyelést. Harmonizál, felfrissít, gyógyít. Jól kiegészíti a gyógyító beszélgetést, a beszéd terápiát, amelynek lényege, hogy felszínre hozzuk a testünket megbetegítő lelki problémákat, életünk során összegyűjtött sérelmeket, félelmeket, traumaként megélt eseményeket, melyet önvédelem címén száműztünk tudatalattinkba, mert nem volt erőnk szembenézni velük.
A lelki háttér kiderítése, a problémáin kimondása már önmagában is megkönnyebbüléssel jár, az ezt követő energetikai kezelés pedig lehetővé teszi, hogy a szervezetünk öngyógyító mechanizmusát beindítva a gyógyulás útjára lépjünk. Istenben és a gyógyulásunkba vetett hitünk pedig szellem és lélek szinten támogatja a folyamatokat, melyek segítenek az egészség helyreállításában, a gyógyulás fizikai szinten is létrejövő megvalósulásában.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


gyogyitoenergia.com
Share To:

Post A Comment: