Színek jelentései: Narancssárga
Narancs - jó emésztés

Rossz a kedve? A narancsszín boldogságot, életvidámságot sugároz. A félős, szégyellős embereket bátrabbakká, kezdeményezőbbekké teszi. A meleg, erotikus árnyalat stimulálja a vágyat, de erősíti az emésztőszerveket és az ellenálló képességet is. Használjon például narancssárga müzlistálat, hogy megjöjjön az étvágya, és vásároljon ugyanilyen színű salátástálat a buli kedvéért.
Hatása testünkre: székrekedés, feszültség és megfázás esetén segít. Képes növelni a fizikai képességet, mert a narancssárga szín hat a mellékvesére. A narancs erőt tud adni ahhoz, hogy szembenézzünk bizonyos nehézségekkel. A narancsot kedvelő ember szeret csoportban dolgozni. A narancs szín túladagolása viszont hideggé teheti az embert. A túl sok narancsot hordó személy kisebbségi komplexusban szenvedhet.

Tipp: Ha úgy érzed, hogy nagyon igazságtalanul bántak veled, akkor bújj narancssárga ruhákba! Segít túltenni magadat a dolgokon. A narancs képes változásokat eszközölni.

Átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi.
Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása.
A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe.
A narancssárga szín jelentése
A narancssárga ötvözi a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert, a bátorítást, és az izgatottságot fejezi ki.
Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást.
A narancssárgáról az egészséges étel jut eszünkbe és az étvágyunkat serkenti. A narancssárga az ősz és az aratás színe. A címertanban a narancssárga az erő és a kitartás szimbóluma.
A félős, szégyellős embereket bátrabbakká, kezdeményezőbbekké teszi. A meleg, erotikus árnyalat stimulálja a vágyat, de erősíti az emésztőszerveket és az ellenálló képességet is.
Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.
A narancssárga nagyon feltűnő szín, tehát használhatod figyelemfelkeltésre és a legfontosabb elemek kiemelésére a design-ban. Ez a szín nagyon hatékony az ételkészítmények és játékok reklámozásához.
A sötét narancssárga a csalást, a megtévesztést és a gyanakvást jelenti.
A vöröses narancs kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra.
Az arany a presztízs érzését kelti. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. Mindig a magas minőséget szimbolizálja.
Kristályai: karneol
Sok narancsszín az aurában: becsvágy, nyíltság, ötletgazdagság
A narancsszín szeretete: aktív, vidám, kissé felszínes. Jó haver, barátságos, megelégedett, szívesen áll a középpontban, ám nem mindig akar alkalmazkodni, alaptermészetéből fakadóan facér, néha nincs étvágya.

A színkörön a piros és a sárga között foglal helyet, ezért hatással van testünkre (vörös) és intellektusunkra (sárga) egyaránt. A vöröshöz hasonlóan ez is erős, vibráló szín, és körültekintéssel kell alkalmazni. A narancssárgát az egészséggel és az életerővel hozzuk összefüggésbe. Sok ember egy pohár narancslével kezdi a napját, ez frissítő hatású, és tele van C-vitaminnal, melyre szükségünk van immunrendszerünk megerősítéséhez. A narancssárga ételek segítik az emésztést, és megkönnyítik a számunkra hasznos dolgok felszívódását, míg ezzel egy időben a méregtelenítő folyamatokra is ösztönzőleg hatnak. A narancssárga kezelés szellemi és érzelmi szinten egyaránt revitalizálhat minket, valamint biztosíthatja számunkra a továbblépéshez szükséges energiát.

Narancssárga megerősítés: "Testileg és lelkileg egészséges vagyok, és teljes mértékben élvezem az életet."

Szimbolikus jelentése: kreativitás, ötletgazdagság, művészet. Összhang, szépség, érzékiség, nevetés, öröm, boldogság.
Érzelmi jelentése: az érzelem, barátság és életöröm színe. A vidám, társaságot kedvelő emberek vonzódnak hozzá. A narancssárga szín szeretete az aktív, magabiztos emberre jellemző, akiben megvan a belátás, befogadás és elengedés képessége. Nem kedvelik ezt a színt a határozatlan, pesszimista, depressziós emberek, akikben bizonytalanság és kételyek uralkodnak, önbecsülésük, önértékelésük hiányt szenved. A sok narancssárga szín utalhat izgatottságra, érzelmi kiegyensúlyozatlanságra, függőségi viszonyra, hisztériára, sokkra, traumára. A vörös és a sárga, a hatalom és a tudás büszke öntudatot eredményez a narancssárgában, ami túlzott büszkeségre, becsvágyra, hiúságra, feltűnési vágyra is utalhat.

Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a narancsot?

  Boldog, kiegyensúlyozott, szeretetteljes ember vagyok. Jókedvemet képes vagyok nemcsak megosztani másokkal, de át is tudom ragasztani rájuk. Önzetlen módon tudok együttműködni. A Te szempontjaid is lényegesek számomra. Toleráns vagyok. Társas kapcsolatokban szeretek létezni, fontosak számomra a barátok, az együttlétek élménye. Spontaneitás jellemez. Inspirált módon kezdek új dolgokba, hagyom, hogy a megérzéseim, intuícióim vezessenek. Cselekedeteimért felelősséget vállalok. Az erotika fontos szerepet játszik az életemben. Amibe belekezdek, abban kitartok, befejezem. Kreativitásom, lelkesedésem vonzóvá tesz más emberek szemében is. Szeretem a napfényt, a meleget, a nyarat. Humoromért szeretnek.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a narancsot?

  Félek egyedül maradni, talán függőségi helyzet jellemzi kapcsolataimat. Önbizalmam nagymértékben függ attól, hogy mások mit gondolnak rólam. Ez jó közérzetemet is befolyásolhatja. Előfordulhat, hogy érzéseim olyan mértékben eluralkodnak rajtam, hogy hisztérikussá válok. Pesszimizmus és lustaság is jellemezhet. Irracionális félelmeim lehetnek. Az életemben előfordulhattak mélyen sokkoló, intenzív élmények, melyek feldolgozási folyamata hosszan eltart.

Hogyan használjam a narancs színt?

  Lakásban, környezetben erősíti a jókedvet, jó hangulatot, dinamizál, feltölt. Étvágytalanság esetén a narancsszín is segít, megadja az étkezés örömét. Ha kapcsolatodba több erotikát, szenvedélyt szeretnél csempészni, szintén a narancsot használd. A narancsszín segíthet kapcsolataid harmonizálásában, egyrészt erősít abban, hogy megnyílj mások felé, a másik oldalról visszafogja ragaszkodásodat, függőségedet. Karneolból, topázból vagy citrinből készült ékszerek használata szintén a fentieket segíti elő.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt az önművelés, tudás (föld elem) területén tegyük. Ide lehet még a terrakotta színt is használni. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt a kő, tégla, porcelán, kerámia, márvány, kristály, gipszkarton használata. A legjobb kiválasztott minta pedig a függőleges csíkozás. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a lapos szekrények javasoltak.

A narancssárga szín jelentése különböző kultúrákban:
Európa nagy része: ősz, szüret
Írország: protestáns vallás
Hollandia: királyság, királyi
Ukrajna: erő
Egyesült Államok: Halloween (feketével párosítva)
India: szent
Japán: bátorság, szerelem
Egyiptom: gyász
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: