Színek jelentései: Indigó kék (Királykék)
Az indigó az éjszakai égbolt színe - mély, sötét, bársonyos kék - mely egyben misztikus és kiismerhetetlen. Amikor feltekintünk rá, gondolataink befelé fordulnak, és elmerengünk az élet mélyebb értelmén. Ilyenkor ösztönösen hajlamosak vagyunk szellemileg meglátni olyan dolgokat, amelyek nem jutnának eszünkbe a világos, tevékeny nappali órák alatt. Az indigó kitisztítja az elmét, valamint a vért, és megszabadít minden félelmünktől és aggodalmunktól, képessé tesz bennünket arra, hogy meghalljuk belső hangunkat, mely tudja, mi a legjobb számunkra. Ha fejleszteni akarjuk magunkban ezt a pszichikus lehetőséget, akkor hatásos lehet, ha indigóval kezeljük magunkat, vizualizáljuk a színt, vagy pedig meditálunk rajta. Igy magasabb rezgésszintre emelkedhetünk, melyen belső szemünkkel láthatunk. Az indigó látomásai segíthetnek megfejteni álmaink jelentését is. A spektrum kék végének összes színéhez hasonlóan az indigó segít abban, hogy a földi világból magasabb, spirituális dimenzióba emelkedjünk, ahol az intuíció fontosabb az oknál, és a hit fontosabb a bizonyítéknál.

Indigó megerősítés: "Bízom az intuíciómban, hogy végigvezet életem ösvényén."

Szimbolikus jelentése: intuíció, bölcsesség, életfilozófia. A VI. csakra (harmadik szem), a sors- és világformáló energiák kiindulópontja. Látnoki képességek, tisztán látó, tisztán halló médium. Mély meditáció, inkarnációkkal való kapcsolat lehetősége.
Érzelmi jelentése: külvilággal való kapcsolat, gondolkodás, beleérzés, határozott döntéshozatal, világos helyzetfelismerés. A királykék a kék mélyebb változata, ezért a hatósággal, hatalommal való még mélyebb konfliktust hozza fel. A szín szeretete intuitív, érzékeny, befelé forduló, szellemi-lelki síkon sebezhető embert mutat. A szín elutasítása távolságtartóvá tehet. Hiánya függőséghez vezet, érzékeken keresztül való menekülésbe, pótcselekvésekbe: kábítószer-, alkohol-, étel-, szappanopera-függőség vagy bármilyen mánia. Mélyen gyökerező konfliktust mutathat az anya személyével kapcsolatban.
Túl sok királykék nagyon nagy érzékenységre utal, amit, ha nem megfelelően kezelünk, bezárkózottsághoz, álomvilágba forduláshoz vezethet.

Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a királykéket?

  Vonzhat a misztikum, a világ működésének megismerése. Hajlamos lehetek hinni az olyan információknak, melyek a nem anyagi világból származnak. Erős intuícióval rendelkezem, talán gyógyító képességem is van. Bölcsességem segít az emberekkel való kapcsolataimban. Megjelenésem előkelő, de nem hivalkodó. Józanságom és koncentráló-, fókuszáló képességem az üzleti életben sikeressé tesz. Fontos számomra a család, a hagyományok tisztelete és megtartása. Felelősségtudatom biztosítja számomra, hogy szeretteim számítanak rám. Kisugárzásom karizmatikus.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a királykéket?

  Nehézséget jelenthet a mindennapi, anyagi világban való jelenlét, a hétköznapok megélése. Lehet, hogy rémálmok is nehezítik a helyzetemet. Lehetséges, hogy mások félreértenek, és szomorúságomat távolságtartásként értelmezik, ezért magányos vagyok. Öntörvényű vagyok. Hitem erős (szinte már vak) – ezt mások nehezen értik meg. Racionálisan gondolkodom és mereven ragaszkodom a szabályokhoz ez által korlátozom a lehetőségeimet. Hiányzik a spontán cselekvés az életemből.

Hogyan használjam a királykék színt?

  Használd fájdalomcsillapításra például a lapis lazulit. Alvási zavarok, álmatlanság esetén szintén megkönnyebbülést hozhat a szín használata. Szorongás és félelmek esetén fogyassz királykék ételeket és italokat (fekete olajbogyó, áfonya, fekete ribizli). Királykék öltöny egy üzleti tárgyaláson fél siker.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: