Heves, 7,4-es erősségű földrengés rázta meg kedden Pakisztán nyugati területét. A földmozgás hatására a szomszédos India fővárosában, Új-Delhiben is megremegtek az épületek.
Az amerikai geofizikai intézet (USGS) adatai szerint a földlökés a nyugati Beludzsisztán tartományban történt, Dalbandin településtől 145 kilométerrel délkeletre. A terület gyéren lakott, hegyvidéki, ahol nincsenek ipari létesítmények. Az USGS előbb 7,4-es erősségűnek minősítette a rengést, amit később módosított.
A pakisztáni meteorológiai szolgálat mérései szerint a rengés 7,7-es erősségű volt, s további rengésekre számítanak.Károkról és áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések.Tavaly áprilisban a szomszédos Iránban volt hasonló erejű földrengés, amelynek hatására Pakisztánban 208 ember meghalt.
Sziget keletkezett a rengéstől

A rengés hatására egy új sziget is keletkezett (alább a kép róla) fél mérföldnyire a tengerben Jhanda közelében. 300 katona segédkezik a mentésekben jelenleg. Reggelre a létszámukat 1000-re növelik.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!Forrás: MTI / 
tribune.com.pk / www.abc.net.au
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: