Léteznek a Földön olyan szigetek és más természetes képződmények, amik mellett elhaladva talán észre sem vennénk különlegességüket, olyan helyek, melyek egészen másképp festenek, ha felülről vetünk rájuk egy pillantást. Szív formájú csodák, amiket a természet alakított ki az évezredek során. Mivel ezek a szívek elég ritkák, rendkívül népszerűek a profi fotósok és a turisták körében.


1. Mangrove-erdő Új-Kaledóniában

Mangrove-erdő Új-Kaledóniában


Ez talán a világ legismertebb szív alakú természeti képződménye. Új-Kaledóniában, a Csendes-óceán délnyugati részén található természetes állapotában megőrzött erdős terület. A mangrove-erdőt Arthus Bertrand fényképész tette híressé. A Földünk a magasból című könyvének borítóján is ez szerepel.2. Heart Reef Ausztráliában

Heart Reef AusztráliábanAusztrália északkeleti partjainál, a Nagy Korallzátony egyik apró darabjaként található ez a természet alkotta, szív alakú korallzátony. A Heart Reef pazar formáját 1975-ben fedezték fel a helyi légitársaság pilótái. A búvárok bánatára a terület védett, így kizárólag csak a levegőből helikopterrel, vagy hidroplánnal látogatható. 

3. Isla Corazón Ecuadorban

Isla Corazón EcuadorbanIsla Corazon egy természetes, mangrove-erdővel benőtt, szív alakú sziget Ecuadorban, a Chone folyó torkolatában. A lakatlan szigeten fészkel a Csendes-óceán egyik legnagyobb fregattmadár kolóniája, de menedéket nyújt sok más madárfajtának is.


4. Chembra kis tava Indiában


Chembra kis tava Indiában

Naponta több, mint 150 turista mássza meg Indiában a Wayanad legmagasabb csúcsát, a 2100 méter magas Chembrát. A túra közben mindenki elhalad a hegy szív alakú kis tava mellett.

5. A Barris folyó szigete, Brazíliában

A Barris folyó szigete, Brazíliában


Ez a kis szív alakú sziget Brazíliában a Barris folyó deltatorkolatában található. A párás és nedves éghajlatnak köszönhetően bőséges és vad növényzet fejlődött ki a szigeten. De vajon kinek van bátorsága felfedezni ezt a dzsungelszerű lakatlan szigetet?


6. Galesnjak szigete, Horvátországban

Galesnjak szigete, HorvátországbanA közelünkben, Horvátországban, Zadar közelében is található szív alakú sziget. A Szerelmesek szigete lakatlan, kizárólag turisták látogatják, akik a Szerelem hajóján tudják megközelíteni a szigetet. Területe mindössze 13 hektár. Annak ellenére, hogy Napóleon térképésze Charles-François Beautemps-Beaupré, már egy 19. század eleji atlaszban is feljegyezte szokatlan formáját, igazán világszenzációvá csak 2009-ben a Google Earth-ön való megjelenés után vált. Azóta rendkívül népszerű a szerelmesek között!7. Tupai szigete Francia Polinéziában


Tupai szigete Francia Polinéziában

A déli Csendes-óceán romantikus úti célja közé tartozik Francia Polinézia szív alakú Tupai szigete is. Az vitathatatlan, hogy gyönyörű látvány a szív formában húzódó sziget, mely egy szintén szív formájú öblöt zár körbe. Jelenleg a szigetcsoport legexkluzívabb esküvő-, és eljegyzési helyszíne.
8. Tavarua-szigete Fijin

Tavarua-szigete Fijin


A Fidzsi-szigetek egyik igazi kis gyöngyszeme a Tavarua sziget, mely a fősziget, Viti Levu közelében található. Tavaruát korallzátony veszi körül, és aki ide utazik romantikus nászútra, az egy nagyon hangulatos, 16 bungalóból álló szállodában pihenhet. De igazán kellemes kikapcsolódást nyújt mindenkinek, különösen pedig a vízi sportok szerelmeseinek. 9. Makepeace szigete Ausztráliában


Makepeace szigete Ausztráliában
Ausztrália partjainál fekszik a gyönyörű Makepeace sziget, amely szintén szív alakkal büszkélkedhet. A szigeten található épületek eredetileg az akkori tulajdonos és családja számára készültek, de a sziget mára már gazdát cserélt. Egy magas színvonaláról igencsak híres luxusszálloda is üzemel a szigeten

10. Walkensee szigete Németországban

Walkensee szigete NémetországbanNémetország is híres szív alakú szigetéről, ami az egyik legnagyobb és legmélyebb alpesi tó, a Walchensee ékessége.


szeretlekmagyarorszag.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: