Érdekes videó került fel az internetre, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tartalmaz a hamburgerekben található darált hús, valamint a virsli sok más étel mellett. Valóság lenne, amit nap mint nap megeszünk?


A videót a Buzzfeed internetes oldal készítette, két cikkére alapozva.

Hamburgerek

A piacon található darált hús feldolgozott (pink slime = rózsaszín iszap) marhahúsból készül, amelyet ammóniával itatnak át. A “Pink slime” olyan húsmaradványokból készül, amelyet egy időben csakis kutyatápként értékesítettek.
A nagy csirkefarmokon nevelt tyúkokat arzénnal etetik, hogy a húsuk rózsaszín legyen.


A hotdogban található virsli


A virsli húsmaradványokat, zsiradékot tartalmaz, valamint gabonakeveréket, amely zsemlemorzsa, zab és liszt keveréke. A kereskedelembe kapható méz legtöbb esetben nem tartalmaz pollent, legnagyobb összetevője az adalékanyagok és a kukoricaszirup.

Görög joghurt

A hazánkban is népszerű görög joghurt olyan eljárással készül, amely során több millió kilogramm hulladék marad hátra, ez igencsak káros a környezetre nézve.
A világ garnélarák importjának 86%-át az Egyesült Államok vásárolja fel, ebből csupán 0,1 %-ot vetnek alá vizsgálatnak, hogy kiderítsék a kémiai szennyezettségét. Egy véletlenszerű ellenőrzés során 34 garnélarák szállítmányt ellenőriztek, ebből hat tartalmazott rákkeltő anyagokat.

Maraschino cseresznye

A cukrásziparban felhasználásra kerülő Maraschino cseresznye mindig tökéletesnek néz ki, a következő eljárás során kapjuk a tányérunkra: előbb kifehérítik őket, majd kukoricaszirupban pácolják végül ismét befestik a cseresznyét pirosra.

A kereskedelemben kapható reszelt sajt cellulóz darabkákat tartalmaz.


http://twice.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: