A Nestle igazgatósága megkönnyebbülten sóhajtott, miközben a világ Monsantora koncentrált. A globális tiltakozások és a helyi negatív kampányok nagyon jó figyelemelterelőnek bizonyultak.  Miközben tehát mindannyian Monsanto korrupt élelmiszerpolitikájára figyeltünk, a Nestlé lépéseket tett annak érdekében, hogy a természeti világban minden egészséges dolgot leszabadalmaztasson. Kezdve az anyatejjel, folytatva a gyógynövényekkel és a víz privatizálásával. Azt gondoltuk volna eddig, hogy Monsanto az egyik leggonoszabb vállalat a világon? Hmm.
Az univerzálisan igaz, hogy a vállalati démonok tervei közt az szerepel, hogy magára az életre is árcédulát tegyenek ki, hogy minden eddigi alapjognak ára legyen: az élelemhez való hozzáférésnek, a víznek…utóbbi egyébiránt csak azok kiváltsága lesz, akik azt meg tudják fizetni.
A potenciális halálos áldozatok száma égbekiáltó lesz. Egy olyan csapatmunka van kialakulóban, amelyben az elit a pénzt a masszív elnéptelenítésen és “cserébe szolgaságot!’  mottón fogja megkeresni.
Monsanto és a Nestlé szilárdan ugyanabban a csapatban játszanak. A Nestle több mint 1.000.000 USD-t adományozott a Kaliforniában megszülető “GMO-kat tartalmazó ételek felcímkézése mozgalom” elleni harcra és vezérigazgatója azt állította, hogy 15 év alatt senkiben semmilyen kárt nem tett a génmanipulált ételek fogyasztása.
Míg a világ figyelme Monsantora irányult, a Nestlé közben csendben és nyugodtan átvezetékeli a világ vízellátását, így az észbontóan 53908255%-al többe fog kerülni. Ezalatt a világ többi része viszont aszályokkal, kút- és csapadékvíz- szabályozással, és emelkedő árakkal küzd.
A Nestlé weboldal szlogenje így hangzik: “A jó étel és a jó élet ígéretére köteleztük el magunkat minden nap, mindenhol – azért, hogy az életminőséget egy egész életen át javítsuk, jó ételekkel és italokkal.”  Valahogy úgy tűnik, a cég irodaközi e-mail rendszere elvesztette a fonalat, hiszen a Nestlé vezetői nem úgy tűnnek, mintha megkapták, vagy olvasták volna ezt az üzenetet. 

A globális vízrablás
A Nestle gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak.  Az érintett falvak tiszta víz hozzáférési kérelmei süket fülekre találnak.
A víz egy árucikk, és nem alapvető emberi jog???
A szegények, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek ezeknek a vállalatoknak, a pénz hiánya miatt szomjan fognak halni?
A korábbi elnök-vezérigazgató, most a legnagyobb élelmiszer-gyártó vállalat elnöke a világon: Peter Brabeck-Letmathe véleményét idézem.
“…a föld összes vízkészletét, minden csepp vizet a bolygón privatizálni kell- senki sem kap belőle, ha nem fizet.“
A 2005-ben készült videóra utalnék, ami a közelmúltban felszínre került és vírusként terjedt el az interneten. A videó, a Nestlé undorító vezetőjét, Peter Brabeck-Letmathe-ot mutatja be, amint a vízhez való joggal kapcsolatban ilyen felháborító megjegyzéseket tesz.
“A víz természetesen a legfontosabb nyersanyag ma a világon.  Az a kérdés, hogy privatizálni kell-e a lakosság normál vízellátását.  Két különböző vélemény létezik az ügyben.
Az egyik vélemény, ami szerintem extrém, és a civil szervezetek [NGO-k = nem kormányzati szervezetek] véleményét képviseli, akik bumm, rögtön kijelentik, hogy a víz a köz joga. Ez azt jelenti, hogy minden emberi lénynek joga van a vízhez.  Ez egy extrém megoldás.
A másik nézet szerint a víz olyan élelmiszer mint a többi, és mint minden más élelmiszernek, ennek is kell egy piaci értéket adni.
Személy szerint úgy vélem, hogy jobb, ha élelmiszer kategóriába tartozó dolgoknak értéket adunk, így mindannyian tudjuk, hogy annak megvan a maga ára és akkor egyedi intézkedéseket kell a lakosság azon részének hoznia, akiknek nincs hozzáférésük a vízhez…” forrás: youtube.com
Peter Brabeck-Letmathe, Bilderberg csoport résztvevő, egyértelműen klasszikus pszichológiai eset.  ”Az antiszociális személyiségzavar egy mentális egészségi állapot, amelyben egy személy hosszú távon manipulálja, kihasználja, vagy sérti mások jogait.”
A Nestlé taktikája a következő filozófiát követi : keressünk egy gazdaságilag gyenge régiót, vásároljuk fel a víz forrását körülvevő földet, olajozzuk be a politikai kerekeket egy olyan javaslat tétele által, amelyet a lakók nem utasíthatnak el. Hogyan is lehetne pénztelen régiókban ellenállni új munkahelyek létesítésének, és a helyi bevételek növelésének? A régiók természeti erőforrásaiból származó nyereség a vállalat központjába, a Genfi-tó mellé, Svájcba megy. Amennyiben ezen pénzügyi ösztönzők nem elegendőek ahhoz, hogy csillapítsák az érintett állampolgárokat, a Nestlé boldogan megküzd bárkivel a bíróságon is. ( forrás )
Csak hogy világos legyen, olyan területeket találnak, amelyek amúgy is a szegénységgel küszködnek.  Aztán, hogy helyzetük még rosszabb legyen, megkárosítják vízgyűjtő területeiket és vizes élőhelyeiket azzal, hogy több száz millió liter vizet szipkáznak el onnan évente, kopárrá és szárazzá téve ezzel a mezőket.  Ez nem olyan dolog, ami csak a harmadik világ országaiban történik. Íme néhány példa azon amerikai közösségekről, amelyeket a Nestlé már kifosztott:
Denver, Colorado
Sacramento, California
Fryeburg, Maine
Mecosta, Michigan
A kis kanadai város Hillsburgh, Ontario a Nestlé legújabb célpontja.  Engedélyt kaptak arra, hogy 1,1 millió liter vizet szifonozzanak el naponta a hillsburgh-i víztározókból, még szárazság ideje alatt is.  Kezdetben maga a tartomány is határt szabott a vállalat azon képességének, hogy ne vonja el ezt a mennyiséget szárazság esetén, de “tárgyalások” után a környezetvédelmi minisztérium beadta a derekát a Nestlé követeléseinek. Azóta a víz szivattyúzása nem korlátozható.  Eközben a város lakóit vízkorlátozások sújtják, miközben a fű megbarnul és a kertek kiszáradnak.
A kanadaiak több regionális természetvédelmi csoportja fellebbezett a döntés ellen.
“Ontarionak a helyi közösségek vízhez való jogát kellene előtérbe helyeznie a pénzéhes magánvállalkozások profit-orientált gépezete helyett. A kormánynak meg kell gondolnia azt is, hogy a rendelkezésre álló vízkészleteket az unokáinknak és ükunokáinknak is biztosítanunk kell.”
” A jelenlegi engedély szerint a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”
Hadd ismételjem meg a legfontosabb mondatrészt az idézetben.
“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”
3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz.
Ez pontosan 53908255%-os árrés.  Mégegyszer megnéztem ITT, csak a biztonság kedvéért.

A Nestlé szabad kezet kap a vízzel való kalózkodásban
Míg a Nestlé szabad kezet kap arra, hogy bekapcsolódjon a vízellátásba, a közembert új megszorító intézkedések sújtják: kútvíz használatának korlátozása , és az esővíz összegyűjtésének tiltása.  Ez így van – a Nestének 1.100.000 liter víz jár havonta -, de nem lehet esőgyűjtő hordó a kertben.
A klasszikus Agenda 21 stratégia, a fenntarthatóság színlelésének gyakorlatával a vezető elit kezébe kerülnek az erőforrások,  míg az átlagember egyre többet fizet mindenért.

A Nestlé sok más megdöbbentő tevékenységet is folytat
A Nestle etikátlanságai a vízzel még nem érnek véget.

A Nestle háborúja a szoptatás ellen
Nestlé az első számú babatápszer gyártó a világon. (A babatápszer egy $ 11500000000 dolláros iparág.)    Azt sugallják, miszerint a babatápszer egészségesebb a csecsemők számára mint az anyatej és ennek következtében több millió csecsemő halt meg szerte a világon alultápláltságban.
A New York Times egyik cikke arról számolt be, hogy az egyik jamaicai család, “átlagosan 7 USD heti jövedelemmel” a Nestlé  által teljesen meggyőződve arról, hogy a tápszer jobb mint az anyatej, babatápszert vásárolt gyermekeiknek. Az anya az ajánlott mennyiségű víz háromszorosával higította a tápszert, hogy két gyermekét etetni tudja.
“Az eredmények láthatók a harmadik világ klinikáin, kórházaiban, a nyomornegyedekben és temetőkben.”
A Times-ban az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének hivatalos képviselője, Dr. Stephen Joseph, a babatápszerre való teljes hagyatkozást hibáztatta évente több mint egy millió gyermek haláláért, alultápláltság és hasmenéses betegségek forrásának jelölve meg azt. (forrás)
A Nestlé szoptatás elleni kampánya nem állt meg itt. Az US 8012509 B2 számú anyatejre vonatkozó szabadalmat 2011-ben a Nestle kapta, bár   “Az anyatej alkotórészeinek monopolizálásának igényét különféle intézmények és vállalatok, orvosi egyetemek, mint a John Hopkins és a Baylor College of Medicine, babatápszert gyártó vállalatok, mint a Nestlé és a Wyeth, biotechnológiai cégek, mint az Agennix, és még többek között az amerikai kormány által képviselt Egészségügyi Minisztérium is kinyilvánította. ”

A Nestle igyekszik szabadalmaztatni az édeskömény virág gyógyító hatásait:
Egy tavaly megjelent folyóiratban a Nestlé tudósai azt állították, hogy “felfedezték” ami a világ nagy részén már évezredek óta ismert, hogy a Nigella sativa kivonatot “ételallergia” ellen lehet használni.
A Nestlé újabb próbálkozása az, hogy megpróbál létrehozni egy Nigella sativa monopóliumot, képessé téve ezzel saját magát arra, hogy beperelje azt, aki ezt a gyógynövényt a Nestlé engedélye nélkül használja. Már be is nyújtotta szabadalmi igényét- aminek elbirálása folyamatban van.
A Nestlé korábban – 2011-ben a tehéntejet, mint hashajtót próbálta monopolizálni, annak ellenére, hogy ez a tudás az indiai orvosi szövegekben már ezer éve jelen van. 
A Nestlé kegyetlen és szükségtelen állatkísérleteket végez, azért, hogy különböző egészségre vonatkozó állításokat tegyen a Nestea italok cimkéire.
A Nestlé csokoládéjának gyártásához “rabszolgamunkát” használnak fel, ahol a “rabszolgák” közt bőven találunk gyerekeket is. 

A Nestlével szembeni ellenállás
A globális bojkott 1977-ben kezdődött Amerikában, válaszul az agresszív babatápszer marketingre, tekintettel lévén a szegénység sújtotta harmadik világ országaira. A bojkott a mai napig aktív. Irányítója a  Nemzetközi Nestlé Bojkott Bizottság és az Egyesült Királyságban a Baby Milk Action .
Egy másik ilyen mozgalom a Stop Nestlé Waters is.

Nestlé márkák
Nestle különböző márkanevek alatt értékesít, a választás  illúzióját keltve fel vevői körében.

Állateleség:
FELIX
CAT CHOW
DOG CHOW
PRO PLAN kutyaeledelek
PRO PLAN macskaeledelek
FRISKIES kutyaeledelek
FRISKIES Jutalomfalatok
FRISKIES macskaeledelek
GOURMET
Purina ONE
DARLING

Ásványvizek:
THEODORA
NESTLÉ AQUAREL
NESTLÉ VERA
PERRIER
ACQUA PANNA
S.PELLEGRINO
SANPELLEGRINO gyümölcsitalok
SANBITTER ROSSO

Csecsemőtáplálás:
BEBA
NESTLÉ
NESTLÉ LACTOGEN
Édességek:
BALATON
BOCI
KIT KAT
AFTER EIGHT
SMARTIES
NESQUIK
SZERENCSI
FRUTTI
BON PARI

Kávé és kakaó:
NESCAFÉ CLASSIC
NESCAFÉ Classic Crema
NESCAFÉ BRASERO
NESCAFÉ Gold
NESCAFÉ Green blend
NESCAFÉ 3in1
NESCAFÉ® Dolce Gusto®
NESPRESSO
RICORÉ
FRANCK SLÁGER
SZERENCSI
NESQUIK

Konyhai termékek:
Maggi

Reggelizőpelyhek:
NESQUIK
CHOCAPIC
CINI MINIS
STRAWBERRY MINIS
COOKIE CRISP
CHEERIOS
LION
NESTLÉ FITNESS
CORN FLAKES
NESTLÉ MÜZLISZELETEK

Vendéglátóipari termékek:
Nestlé Professional

Jégkrémek:
MÖVENPICK
NESTLÉ jégkrémek

Kozmetikumok:
Biotherm
Body Shop
Cosmence
Garnier
Helena Rubinstein
Innéov
La Roche-Posay
Lancome
L’Oreal
Mátrix
Maybelline
Metamorfózis
Teljesség
Redken

Ha a világ vízellátása nem lenne elég, a gyerekek gondolatainak irányítását is akarják:
Ha azt hinnénk Magyarország immunis a Nestlé befolyása ellen, gondoljuk át mégegyszer.
Annak ellenére, hogy a Nestlé azt állítja, hogy az EU-n belüli termékei nem tartalmaznak GMO összetevőket, a vállalat egyértelmű híve a GMO technológiának és akkor használ GMO összetevőket, amikor csak tud, és amikor az a törvény által megengedett:
“A Nestlé támogatja a géntechnológia felelősségteljes alkalmazását az élelmiszer-termelésben, amennyiben az alapos tudományos kutatáson alapszik.”
És:
“A Nestlé továbbra is fog géntechnológiával módosított növényi összetevőket alkalmazni, ahol csak lehetséges.”(forrás: www.nestle.com)
A GMO-kal kapcsolatos európai közvélemény erősen negatív, amint azt a szigorú GMO címkézés és nyomon követhetőségi törvények is mutatják. Ezt szem előtt tartva, terveik közt szerepel a magyar közvélemény megváltoztatása is a GMO-kkal kapcsolatosan, a célzottan magyar gyerekeknek készült szabad “egészségnevelési” program kitalálásával.

Nutrikid
A lista még mindig nem teljes. A végtelen kapzsiság valójában még itt sem ér véget.
Az orwelli valóság ott kezdődik, amikor a Nestlé honlapján a Nutrikid ® kitűzött célja az, hogy felvegye a harcot a gyermekkori elhízás ellen és “, hogy erősítse a képet arról, miszerint a Nestlé hiteles és vezető táplálkozási szakértő és wellness cég Magyarországon, amely fontosnak tartja a Közös Értékteremtést”
Nem tudom, hogy mit jelent a “Közös Értékteremtés”, de nem hangzik jól.
A program akkor lesz még hátborzongatóbb, ha megnézzük statisztikájukat:
“A mai napig a Nutrikid ® program a magyar iskolák 85%-át érte el, ami 3100 általános iskolát és közel 400.000 gyereket érint.”
Ha ez nem ijesztő még, akkor semmi sem lesz az.
Forrás: www.nestle.com
A Nestlé vezérigazgatójának legújabb pszichotikus nyilatkozatait alapul véve, hozzátéve azt, hogy mennyire felbosszantva érzi magát azért mert a GMO-k használata még nem engedélyezett Európában, csöppet sem meglepő, hogy a csecsemőktől kezdve minden korosztályt célba vesznek.
Az Egyesült Államokban és Európa egyes részein, az ultra-hátborzongató SciberBrain márkanév alatt működik gyermek agymosó programjaik:
sciberbrain
E programok középpontjában a következő területekre való ”befektetés” áll:
Belgium
Franciaország
Németország
Magyarország
Izrael
Olaszország
Jordánia
Hollandia
Lengyelország
Portugália
Románia
Oroszország
Spanyolország
Szíria
Törökország
Ukrajna
Egyesült Királyság
Emberek, véleményem szerint, ennek a gonosz monolitikus vállalatnak napirendjén a hatalmas nyereség biztosítása áll a lakosság jólétének, megélhetésének, egészségének rovására. A gyermekek szisztematikus agymosása, a jövő nemzedék függővé tétele… pedig úgy tűnik, a legfontosabb számukra.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Forrás
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: