Üdvözöllek kedves olvasó!

Ebben a bejegyzésben egy a mai napon fogant felismerésem kívánom veled megosztani. Méghozzá azt, hogy a gazdagságot, hogy lehet értékelni úgy spirituálisan, hogy nem csúszol bele magába a gazdagságba. Pontosabban nem szállsz el tőle, de nem is vakíthat el. Hanem egészségesen tudod értékelni és használni az egész életedben és másokéban is összhangban.

Előbb kezdeném a felismerésem alapjával. Vagyis tehát magával a gazdagság fogalmával a magam szemszögéből. A gazdagságot úgy tudom értelmezni, hogyha van valamilyen szellemi vagy lelki értéke is annak az adott gazdagságot jelképeződolognak. Legyen ez akár egy egyszerű fizikai tárgy. Most itt a kézzel fogható dolgoknál maradva. Amikor is jött nekem ez a felismerés én akkor egy 700 ml-es sportitalt fogyasztottam el, amiben megláttam a fizikai érték mellett azt úgynevezett lelki és szellemi értéket is. Ez a felismerés eleinte furcsán hatott rám is, de az volna a lényege, hogy szellemi értelemben ez a sportital felfrissített kissé, addig lelki értelemben meg "Ittam egy jót." hangulatot hozott fel bennem. Addig meg pláne a fizikai testemre hűsítőleg hatott, ami ilyen esetben úgy tudja szimbolizálni a gazdagságot, hogyha mind a három részünkre pozitívan hat.

Maga a spiritualitás is a gazdagság fogalmát erre a három egységessé vált részünkre osztja le. Ha most úgy gondolkodom, hogy na a fizikai testem éhes vagyis rám jön az a vágy is, hogy egyek valami finomat, amit a lelki részünk indukál, hiszen vágyik egy finom ételre, amivel már kitudja elégíteni idáig a lényem két részét. Vagyis a lelkem és a fizikai testem ezzel a vággyal. A szellemi részünket csakis a feltétel nélküli szeretet tudja kielégíteni tökéletesen. A többi olyan dolog, amit meg szelleminek neveznek, de nincs benne egyáltalán tiszta szeretet, de mégis valamilyen módon hamis szándékból kifolyólag szelleminek neveznek annak egyáltalán nem lehet semmi köze sem a szellemiséghez (spiritualitáshoz), sem a szeretethez, de még a gazdagsághoz sem.

Tehát mint fentebb is írtam a gazdagságot nem lehet csak egyetlen egy meg vagy nem megfogható részhez kötni itt a világon. Mégis a Földön nagyon sokan csak egy dolgot tartanak fontos dolognak a boldogsághoz és itt most nem egyedül a pénzről van szó, hanem magáról egy az anyagi világban materializálódott dologról, amibe bármilyen anyagi felépítéssel rendelkező dolgot belehet helyettesíteni a gazdagság és a boldogság fogalmának tekintetében. Legalábbis az illúzióra vagy illúziókra alapuló gazdagságnál/boldogságnál van ez így. Ilyen például az, hogy egy személy vagy egy tárgy meglétének az egyetlen feltétele (legtöbb esetben) a (látszat) gazdagságnak/boldogságnak.

Maga a boldogság egy egyszerű lelkiállapot. Méghozzá egy teljesen természetes lelkiállapot, amibe minden egyes ember be tud kapcsolódni, akiben lángol a tiszta feltétel nélküli szeretet. Ez természetesen igaz azokra a földönkívüliekre is, akikben ott van szintén a feltétel nélküli szeretet. Szerencsére az ilyen földön kívüliek alkotják a nagyon nagy többséget (98%) ebben a Galaxisban.

Magát a boldogságot csakis teljesen természetes körülmények között lehet megvalósítani. Tehát tökéletes belső nyugalom és harmónia esetén. Más különben a boldogság látszat boldogság lesz vagy pedig létre sem fog jönni egészen addig, ameddig nem teremtjük meg a belső nyugalmunk és a belső harmóniánk, ami a külvilágra így kivetül. Ez igazából úgy kapcsolódik most a gazdagsághoz, hogy amikor nincs benned belső blokk, ami leválasztana téged a Forrástól (Teremtő Atya/Anya-Univerzum-Isten stb.), akkor olyan tekintetben tudod értékelni a szellemi/lelki/fizikai gazdagságodat, hogy arról tudod, hogy örökös és folyamatos, mert hiszen a Teremtő sosem vesz el tőled úgy egy dolgot, hogy veszteség érjen téged, hiszen amikor egyik kezével elvesz tőled valamit azonnal a másik kezével nyomja is feléd azt a másik (jobb) dolgot, ami most tegyük fel, ha az Isten elvett tőled mondjuk 200.000 Ft-ot egy szituációd során, akkor ellenérték gyanánt kapni fogsz a Teremtőtől egy barátságot, ami jobban szolgálja a te spirituális fejlődésedet. Vagyis a Teremtő sosem fog neked veszteséget okozni semmilyen tekintetben sem, hanem csak kiegyenlít és áthelyez téged a fejlődés következő szintjére. Ez megy az Univerzum más szegleteiben is.

A Földön is valójában önmagában a (programozott!!!) ragaszkodás okozza az anyagi problémák többségét, mert egyszerűen a Földön élő emberek nem képesek megérteni azt, hogy valójában sosem szenvednek el veszteséget, hanem csupán cserét, aminek az a lényege, hogy tanítson téged valamire. Jelen esetben itt a Földön az Eggyé válásra.

Ezért is a földönkívüliek sosem ragaszkodnak semmihez, hanem pusztán csak létrehozzák és alkalmazzák azt vagy azokat a bizonyos dolgokat (pl.: technológia, eszme, filozófia stb.), amiket ők társteremtők gyanánt a saját világukban úgyis kezelnek, hogy az a Teremtőből meg belőlük is ered. itt jön képbe igazán az Egy fogalma is.

Így szavakba önteni a gazdagságot csak részlegesen lehetséges, mert annyira sokrétű és csodálatos, hogy önmagában ebben a cikkben csak árnyékolni lehet a fogalom 100%-os jelentését. Maga az Univerzum is egy ugyanilyen dolog. Vagyis csupa gazdagság.

Köszönöm a figyelmet!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: