A gyümölcsjoghurtról a reklámok folyamatosan azt szajkózzák, hogy egészséges, remek fehérjeforrás, emésztést serkentő hatású, ami persze a fogyókúrázók szemében is vonzó tulajdonság. Mielőtt bedőlnénk a fent felsorolt állításoknak, vessünk egy pillantást a joghurtos dobozokon olvasható összetevőkre. Az epres joghurtok közül a Zott szívecske, a Jogobella, a Könnyű és finom, a Magyar joghurt epres változata az E120-szal jelölt kármin nevű színezéktől eperszínű. / Tetűporos joghurt ~ ébredés, hírek, igazság, napi mérgeink, valóság, egészség, életmód, fényörvény,

Tetűporos joghurt
A gyümölcsjoghurtról a reklámok folyamatosan azt szajkózzák, hogy egészséges, remek fehérjeforrás, emésztést serkentő hatású, ami persze a fogyókúrázók szemében is vonzó tulajdonság. Mielőtt bedőlnénk a fent felsorolt állításoknak, vessünk egy pillantást a joghurtos dobozokon olvasható összetevőkre. Az epres joghurtok közül a Zott szívecske, a Jogobella, a Könnyű és finom, a Magyar joghurt epres változata az E120-szal jelölt kármin nevű színezéktől eperszínű. 
Ezt az anyagot számos élelmiszer színezésére használják, de nem árt tudni, hogyan készül. A fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeit porrá őrlik, és abból vonják ki, ráadásul allergiás reakciókat válthat ki. (A színezékek közül a kárminsav, egy bíbortetű nevű trópusi rovarból származik. A szakma azonban azt mondja, hogy természetes anyagról van szó.) Ugyanezt a színezéket használja az Activia gyártója piros gyümölcsös termékeinél, és a Norbi Update epres joghurt színe is ettől szép. Mindenki színez, ám a SPAR szamócás, a Seraph, valamint a Gropper epres joghurt céklától, a Nöm fasten eprese pedig a paprikakivonattól pirosas színű. A megvizsgált joghurtokban zömében kevés a gyümölcs és sok a cukor. Némelyikben zselatin is van, ami hús­ipari melléktermék, állatok (ló, szarvasmarha) kötőszövetéből állítják elő.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


kep-vilag-blog.com
Share To:

Post A Comment: