Magas fehérjetartalmú növények

Melyek a legjobb nem állati eredetű fehérjeforrások?

A jó fehérje gazdag esszenciális aminosavakban és a fehérjebontó enzimeink könnyen hasítják őket építő elemeikre, azaz aminosavaikra. A növényi fehérjék számos olyan aminosavat is tartalmazhatnak, amikre szervezetünknek nincs szüksége és nem is képes azt hasznosítani. Mindezeket figyelembe véve nevezünk jónak bizonyos növényi fehérje forrásokat. Lássuk a listát.  
  

1. Zöldségek (átlagos méret)

-    1db avokádó: 10g
-    1 csésze brokkoli: 5g
-    1 csésze spenót: 5g
-    2 csésze főtt fel: 5g
-    1 csésze főtt borsó: 9g
-    1 csésze édesburgonya: 5g
-    1 csésze szójabab: 28g
-    1 csésze tofu: 22g
-    1 csésze lencse: 18g
-    1 csésze bab: 15,5g

2. Mogyorók és magvak (28g)

-    földimogyoró: 6,5g
-    szezámmag: 6,5g
-    dió: 2,5g
-    pisztácia: 5,8g
-    2 evőkanál mandula: 4g

3. Nem állati eredetű tej (1 csésze)

-    szója, mandula: 7-9g

4. Gabonák (1 csésze)

-    quinoa: 9g
-    bulgur, barna rizs: 8-9g
-    zabkása: 6g

Ne feledjük, mennyiség és minőség! Fehérjék vonatkozásában ez a legfontosabb!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


drtihanyi.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: