Kókusztej készítése: 

Így készítem:
6 dl vizet felforralj fel és önts bele 50 gr kókuszreszeléket ( a boltban készen kapható szárított reszeléket ) és még így is forralj rajta egyet, csak 1 percet. Zárd el a tüzet, fedd le és hagyd így néhány órán át (10-12 óra).
Ezt követően a botmixerrel összeturmixold, majd apró lyukú szűrőn szűrd le. 
Kicsi adagokat önts egyszerre és az ujjaiddal nyomkodd "szárazra".
A reszeléket egy tálba gyűjtögesd.
A kókusztej felhasználásra kész.
Elkészíthető kókuszdió gyümölcsből is. Ebben az esetben fúrjunk lyukat a dión, öntsük ki a kókuszvizet, törjük össze és a belső - a dión lévő - barna "hártyát" is távolítsuk el ( zöldségtisztítóval egyszerű ).
A fehér kókuszhúst reszeljük le, a továbbiakban ugyanúgy készül.
Kókuszreszelék és kókuszreszelék között igen nagy különbséget fedezhetünk fel  -  úgy, mint bármi másnál -  ezért érdemes többféle gyártmányt választani és tapasztalatot gyűjteni.
Az üvegben látni milyen vastagon borítja a kókuszvaj.
( A kókusztej zsírtartalma 15-25 %.)


Mi lesz a "hulladék" kókuszreszelékkel?

1) Felhasználható étkekhez, pl. sütemények, pudingok stb.
2) Szépítőszer lesz belőle
A kókuszreszeléket ( a hulladékot ) tedd egy tálkába és vidd a fürdőszobába.
Fürdéskor az egész testedet radírozd át vele. Kerül a vízbe is, kicsit úszkál, de simán lefolyik hisz nagyon apró. A víz tetejét fátyolként borítja be a kókuszolaj, ami bizony a bőrünkre tapad.
Érdemes kipróbálni, mert selymes bőr a jutalom.
Hab a tortán, akarom mondani olaj a bőrön, hogy a kókuszolaj azonnal be is balzsamozza a testfelületünket, a víz lepereg róla, nem kell törölközni csak leitatni a néhány vízcseppet.
Ha nem akarunk kókusztejet - bár kár lenne kihagyni - de a selymes bőrre vágyunk, akkor is forrázzuk le a kókuszreszeléket és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megpuhuljon.

Kókusztej/vaj/olaj hatásai

A vaj olvadási pontja 24 fok, tehát e fölött olaj, ez alatt zsír (de nekem a vaj jobban tetszik:)
( A kókuszvíz a gyümölcs belsejében található lé  - az a nagyon kevés:( -  a kókusztej a kókuszhús vízzel való elegyítéséből, préselésből származik. )
A kókuszhús 70 % olaj! Telített zsírsav tartalma 92%.
Tele van természetes antioxidánsokkal, amelyek védenek a környezeti hatásoktól, méreganyagoktól.
Laurinsavban gazdag, immunrendszer támogató. A kókusztej hasonlít legjobban összetevőiben az ANYATEJRE! 
Rengeteg vitamin, ásványi anyag található benne, többek között: B-, E-, D vitamin, Magnézium, Foszfor, Kalcium, Kálium, Niacin. 
A kókusztej lúgosít!
Nyugtató, tápláló, hidratáló, bőrpuhító, antebakteriális hatású.
Gyorsan beszívódik a bőrbe, nincs zsíros érzés csak a puha, selymes bőr.
Nem fény-, és hőérzékeny, így nyáron is alkalmazhatjuk akár napozás előtt vagy után. 
Sőt ha a bőr leég, szerintem nagyon jó hatása lehet ha bekenjük vele, hisz gyorsan felszívódik, hidratálja, megnyugtatja.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!




szeretetrehangoltan


Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: