Május 31-én este, magyar idő szerint 22.59-kor megközelíti a Földet egy hatalmas, kb. 2,7 km átmérőjű kisbolygó. A becslések szerint 5,8 millió km-re halad el tőlünk. Ez a Föld-Hold távolság 15-szöröse. 

A 1998 QE2 jelű aszteroida mérete miatt a legnagyobb földközeli objektumok közé tartozik. Becsapódásától nem kell tartani, de ahhoz már elég közel lesz, hogy a kutatók alaposan megvizsgálhassák. 


Nézd meg a kisbolygó útját:


A kisbolygó érkezése előtt és távozása után is antennákkal, radarokkal kísérik útját. A Goldstone és Arecibo nevű radarokkal nagy felbontású (3,75 m-es) felvételek készülhetnek a felszínről. A csillagászok tanulmányozhatják az 1998 QE2 méretét, alakját, forgását, felületét és következtetni tudnak származására. A mérésekkel meg tudják állapítani az aszteroida távolságát és a sebességét, kiszámíthatják a pályáját és további mozgását, haladását.


Jelenleg nem kell tartani attól, hogy veszélyesen megközelíti a Földet. Következő látogatása kb. 200 év múlva várható. Ha egy ekkora test elérné bolygónkat, az a becsapódás következtében fajok teljes kipusztulását okozhatná.Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: