Éjszaka megérkezett a Földhöz egy korábbi napkitörés anyaga, miközben újabb kitörés történt a Földnél sokszor nagyobb napfoltcsoport felett./ Eltörpül a Föld a mostani napfolt mellett ~ Nap, napfolt, napkitörés, űrkutatás, csillagászat, fényörvény, világ, napfigyelő,

Eltörpül a Föld a mostani napfolt mellett
Éjszaka megérkezett a Földhöz egy korábbi napkitörés anyaga, miközben újabb kitörés történt a Földnél sokszor nagyobb napfoltcsoport felett.

A héten négy hatalmas napkitörés történt az 1748-as számú napfoltcsoport felett. Göran Strand svéd fotós méretarányos montázsán látható, hogy mekkora a Föld a napfoltcsoportokhoz képest.
A Spaceweather.com szombati információi szerint az elmúlt éjjel megérkezett a Földhöz a május 15-i napkitörés után kidobódott napanyag egy része, és egyelőre mérsékelt geomágneses vihar van kialakulóban. A magas földrajzi szélességeken sarki fények lehetnek.

Közben újabb, a korábbiaknál gyengébb (M-osztályú) kitörés történt az 1748-as napfoltcsoport felett, de ennek mégis nagyobb hatása lehet majd ránk május 19-én, mert a foltcsoport már jobban a Föld felé fordult.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


origo.hu
Share To:

Post A Comment: