Napi szinten találkozhatsz a kókusszal különböző ételeken, ételekben, viszont csak kevesen tudják, milyen jótékony hatásai vannak szervezetre, teljesítőképességre. Ráadásul mindent megad, ami az élethez kell, gondolj csak a kókuszháncsból készült lábtörlőkre vagy a kókuszrost matracokra. / Az életet adó kókusz ~

Életet adó kókusz
Napi szinten találkozhatsz a kókusszal különböző ételeken, ételekben, viszont csak kevesen tudják, milyen jótékony hatásai vannak szervezetre, teljesítőképességre. Ráadásul mindent megad, ami az élethez kell, gondolj csak a kókuszháncsból készült lábtörlőkre vagy a kókuszrost matracokra. 

A kókuszról néhány szó

A Dél-Amerika trópusi területein, Sri Lankán és a Maláj szigeteken őshonos kókuszpálmát a trópusi népek isteni adománynak tartják. Minden része felhasználható. Leveleiből kunyhóikat vagy azok tetejét, használati eszközeiket fonják, termése kemény héjából konyhai tárgyakat és díszeket faragnak, rostjából matracot, kötelet, szőnyeget fonnak, belét megeszik. A kókuszdió szárított bele a kopra fontos élelmezési cikk is. 

A kókusz jótékony hatásai

Ez a gyümölcs nagyon tápláló, rengeteg ásványi anyag található benne. Tartalmaz B vitamint, E vitamint, niacint, magnéziumot és nagy mennyiségben kálciumot is, ami a csontrendszeri betegségekben szenvedő embereknek kifejezetten ajánlhatóvá teszi. A kálcium beépüléséhez szükséges foszfor és D vitamin is megtalálható benne, így kismamák, csontritkulásban szenvedők, vagy növekedési, fejlődési szakaszban lévő gyermekek számára igen fontos táplálék lehet. Tejjel - akár kókuszos tejjel - kiegészítve a szervezet teljes kálcium igényét is képes lehet pótolni.

Energiatartalma nagyon magas, így lábadozó betegek vagy nagy fizikai igénybevételnek kitett személyek, például sportolók vagy erős testi munkát végzők számára is ajánlott, mivel a mozgáskészséget fokozza, erőt, energiát ad.

Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszer megbetegedéseire, jót tesz az emésztésnek, és a kókuszrostok fogyasztása enyhíti a bélgörcsöket. A kókuszvíz enyhe hashajtó, vértisztító, vizelethajtó hatású gyógynövény. Most már Te is tudod, hogy mennyire jótékony a szervezeted számára a kókusz. 
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 


Kerekes Orsolya / 
kardoskurtoskalacs.hu
Share To:

Post A Comment: