Hihetetlen, de igaz: A New York-i gimnazisták 80%-a nem tud írni-olvasni!
A New-York-i középiskolát végzettek 80%-ának újra kell tanulniuk az írás, olvasás és számolás alapjait.
A középiskolát „sikeresen” befejező fiatalok 80%-a nem rendelkezik az írás, olvasás valamint a matematikai alapismeretekkel. Mielőtt a főiskolai rendszerbe megpróbálnak bekerülni, előbb újra kell tanulniuk az elemi osztályos tananyagot.
Számokban kifejezve: 11.000 tanulónak, akik elvégezték a gimnáziumot, be kell bizonyítaniuk, hogy a felsőoktatásban is helytállnak, ezért részt kell venniük egy korrekciós tanfolyamon, ahol újra megtanulnak írni, olvasni és számolni.
Magyarán ez azt jeleni, hogy a New-Yorki fiatalok megkapták a középiskolai oklevelet, anélkül, hogy alapszinten tudnának írni, olvasni és számolni.
A CUNY – New York-i Egyetem – elindította a CUNY START programot, amely – kedvező áron – igyekszik bevezetni a leendő egyetemi hallgatókat a betűk és számok világába.A tanügyi vezetők optimisták, ugyanis az elmúlt évek alatt 0,5 %-kal kevesebben kellett részt vegyenek a korrekciós tanfolyamokon, mint korábban.Arra is büszkék, hogy a gimnáziumot végzettek 40%-a bekerül az egyetemre. Más kérdés az, hogy hányan szereznek egyetemi vagy főiskolai oklevelet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

hir.ma
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: