Az átlátszó fejű hal
A tengerbiológusok először 1939-ben figyeltek fel erre a különleges mélytengeri halfajra.A Monterey Bay Aquarium Reserach Institue (MBARI) kutatói szerint a hal különlegessége az átlátszó fej mellett a csőlátása. A Macropinna microstoma tudományos nevet kapott lény csak álcaként használja adottságát, mert szemeivel képes fókuszálni, és forgatni azokat – állapították meg kaliforniai tudósok.

A Monterey Bay Aquarium Reserach Institue (MBARI) kutatócsoportja szerint a csőlátás a sötét körülményekhez igazodott, de a hal még a szemét is képes forgatni.
A halat a hordó alakú csőszerű szeméről nevezték el, amely képes felfelé is nézni és a zsákmányt már a sziluettjéről felismerni. Robison és Reisenbichler szerint ez fajta hal a szemével messzire előre is ellát. Főleg a trópusi és mérsékelt éghajlatú vizekben él, mint az Atlanti- Indiai- és Csendes-óceán.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: