A mikrohullámú sütő elpusztítja a rákellenes tápanyagokat

A mikrohullámok megtizedelik az élelmiszerek tápanyagértékét, tönkretéve azokat a vitaminokat és fitotápanyagokat, amelyek betegségek megelőzésére és a jó egészség fenntartására hivatottak. A korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a brokkoli rákellenes hatóanyagainak 98%-a megsemmisül a mikrohullámú sütőben.
Ahhoz, hogy megértsük miért, meg kell értenünk a vitaminok és fitotápanyagok (növényi alapú tápanyagok) felépítését. Ezek az anyagok nagyon kényes, törékeny molekulákból állnak. Hő által könnyen megsemmisíthetők, ezért van az, hogy a nyers növényi élelmiszerek több növényi tápanyagot tartalmaznak, mint a főtt ételek. A karotinoidok, antioxidánsok és más molekulák, mint a DIM (a brokkoliban), illetve antocianinok (lila káposzta), mind könnyen megsemmisíthetők mikrohullámú energiával. A mikrohullámok sejt szinten pusztítják el az élelmiszereket A mikrohullám alkalmazása a legrosszabb módja az ételek főzésének, mert a mikrohullámok a vízmolekulákat gerjesztik, ami hővé alakul, belülről kifelé melegítve az élelmiszert. Ez azt eredményezi, hogy egy teljes molekuláris bomlás indul meg sejtről sejtre, így a brokkoli, sárgarépa, stb. vitaminjai és fitonutriensei, amelyek megvédenének bennünket a betegségektől, lebomlanak. A mikrohullámmal melegített ételek nem csupán “halott” élelmiszerek minden szinten, hanem olyan élelmiszerekről van szó, amelyek már molekulárisan dekonstruáltak. Csak üres kalória, rost és ásványi anyagok maradnak bennük. Gyakorlatilag a teljes vitamin-és fitonutriens tartalom megsemmisül. Bárki aki azt mondja, hogy a mikrohullámon melegített élelmiszer egészséges, az nem vesz tudomást a különböző főzési módszerekről. A zöldségek párolása például nagyszerű módja egyes zöldségek főzésének, annak érdekében, hogy bizonyos tápanyagok biológiailag metabolizálhatóbbak legyenek. A mikrohullám elpusztítja a zöldségeket belülről kifelé, a sejtek szintjén. Ne tévesszen meg a látszat Ami igazán megtévesztő az az, hogy a mikrohullámú főzés után az élelmiszer még mindig alapvetően ugyanolyannak tűnik, de a sejtek szintjén ​​ez olyan, mintha egy nukleáris háború játszódott volna le. A tényleges molekuláris szerkezeteket megtizedelte a mikrohullám. Ha erőteljes mikroszkópunk lenne, sohasem ennénk meg ezeket az ételeket, mert felismernénk, hogy tápértékükben mennyire kietlenek is valójában. Ha egészséges módon szeretnél étkezni, győződj meg róla, hogy étkezésed jelentős részét nyers növények teszik ki. Lehet párolt, sült, vagy akár grillezett zöldségeket is fogyasztani. Grillezéskor csak arra kell vigyáznunk, hogy ne égessük meg a zöldséget, mert akkor mérgező, rákot okozó vegyi anyagokat fog tartalmazni, amelyek elősegítik a vastagbélrák kialakulását.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!naturahirek.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: