Hogyan tudjuk felismerni a génkezelt növényeket a címkéről?
Egy amerikai blogon jelent meg egy cikk arról, hogyan lehet felismerni, hogy a szuper-hipermarketekben árult gyümölcs, zöldség rendes-, bio- vagy génkezelt-e?
Úgy, hogy megnézzük azt a címkét, amit ráragasztunk a megmérés után, amelyen egy 4-5 számból álló kód van.
- Ha ez a kód 4-jegyű (pl. 4021), akkor normális körülmények között termelt növénnyel van dolgunk.
- Ha 5-jegyű és 9-essel kezdődik a számsor (pl. 96584), akkor bio-termék.
- Ha viszont 5-jegyű és 8-assal kezdődik (pl. 86584), akkor sajnos gén-módosított az illető termék.
A vonalkódot FIGYELD! A vonalkódokkal is lehet , SŐT KELL az árucikkek között VÁLOGATNI!
A magyar termékek támogatása pedig kötelességünk is lehet(ne)!
Ne vegyetek semmilyen tejport, krém vagy tejterméket, ami Kína-i(Hong-Kong) és Taiwan-i eredetű, mert MELAMINE-t tartalmaz. Ez egy ipari vegyszer, amiből előállítják a műanyag tányérokat, vagy deszkalapokat. A MELAMINE, ha bekerül a szervezetbe, leblokkolja a májat, vesét (a vese nem tudja feldolgozni és vesekövet csinál) és olyan kárt tesz benne, hogy visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halálos. Aki pedig átvészeli (nem hal bele) annak 3 naponként vér szűrés alá kell vesse magát - dialízis - hogy életben maradjon, és örök életen keresztül vese beteg lesz, amit nem lehet egyáltalán gyógyítani. Ma már olyan betyár világot élünk, hogy a kínai üzletemberek nem teszik rá a nevüket a termékre hogy "Made in China" = "Kínában készített", mert tudják, hogy a világ nem veszi meg a termékeiket, és ezért ők mindent megtesznek, hogy elrejtsék a származás eredetét. Inkább kódokat használnak gondolván arra, hogy az emberek nem tudják és nem fognak rájönni a termék eredetére. A kormányok nem tesznek semmit ellene, és nem is tiltják be ezeket a termékeket, vagy legalább a fogyasztókat informálnák, arról, hogy totálkáros minden, ami a fenti felsorolt országokból dömpingben jön be.
Sok nyugati ország importálja, és ebből a (tejtermék) alapanyagból készítenek sok mindent mint: cukorkát, csokit, a süteményekben, még a pizzatésztában is megtalálható. A kávéházakban a tejes kávét (capuccino, stb.)
Az első 3 szám a BARCODE (VONALKÓD)-ból az országot mutatja, hogy a termék honnan származik. Minden barkód "első 3 száma", ha ezekkel a számokkal kezdődnek 690, 691, 692, stb. egészen beleértve a 695-öt, az mind "MADE IN CHINA".
Azok a termékek, amik 471-el kezdődnek "Made in Taiwan".
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: