Aki még nem hallotta volna, bejegyezték a Székely-Magyar Rovást (Rovásírást) mint élő nyelvet a Unicode szabványok közé. Ez azt jelenti, hogy nemzetközi szinten elismerést nyer az a tény, hogy a rovás magyar kulturális fegyvertény, és Élő kultúrális örökségünk szerves része. Mit jelent ez nekünk? / Bekerül a magyar rovásírás az Unicode szabványok közé ~ alternatív hírek, belföld, fényörvény, hírek, jövőnéző, magyarok, tech, titkolt hírek, érdekességek, magyarok,

Bekerül a magyar rovásírás az Unicode szabványok közé
Aki még nem hallotta volna, bejegyezték a Székely-Magyar Rovást (Rovásírást) mint élő nyelvet a Unicode szabványok közé. Ez azt jelenti, hogy nemzetközi szinten elismerést nyer az a tény, hogy a rovás magyar kulturális fegyvertény, és Élő kultúrális örökségünk szerves része. Mit jelent ez nekünk?
A Microsoft Windows operációs rendszerében ez az írásmód is kiválasztható lesz a jövőben. Igaz, jobbról balra kell majd írni, lehetőség lesz a jelösszevonásra, akarom írni, az "összerovásra". A számítástechnika a így képes lesz arra, hogy lekövesse az ősi magyar írás szabályait. Remélem az APPLE is követi a példát a Macbookot használók örömére.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: