A kristálygomba a vízbe tett mazsolából vagy más cukortartalmú gyümölcsből táplálkozik, erjeszti azt, így egy enyhén pezsgő, savanykás italt, vízikefírt állít elő. Ez a folyadék megakadályozza a belekben a táplálék rothadását, feltehetően rendszeres fogyasztás mellett ez a tulajdonsága eredményezheti életet meghosszabbító hatását. / A csodatévő vizikefir ~ alternatív gyógyítás, egészség, életmód, fényörvény, gyógyítás, hírek, természetes gyógymódokRégóta közismert, hogy az emésztőrendszer segítői az úgynevezett probiotikumok. Ez valójában a szervezetünkben élő jótékony baktériumok gyűjtőneve. A mai táplálkozási szokások nem kedveznek az immunműködésben is fontos szerepet játszó bélbaktériumok életfeltételeinek támogatásában. Ételeinkben, azok ipari méretű feldolgozása miatt számos segédanyag van jelen: antibiotikumok,hormonok, valamint egyéb az étel érzékszervi hatását fokozó, ám beltartalmi értékeit rontó kémiai anyagok.
Ilyenek az állományjavítók, színezékek, tartósítószerek, melyek maradványai mind károsak. A stressz, a helytelen táplálkozás, egyes gyógyszeres kezelések mind károsan hatnak bélflóránkra. Mivel az immunanyagok körülbelül 70 százalékát a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését. A kristálygomba, vagy vizikefir telepei fehéres-áttetsző porcogós csomócskáknak látszanak, melyeket vízben nevelhetünk, mazsolával, szőlővel, cukorral táplálhatunk. A kristálygomba egy szimbionta élőlény, gyakorlatilag három faj (baktérium és gomba) együttéléséből alakult ki. A Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és Saccharomyces cerevisiae fajok együttéléséből jött létre a kristálygomba, egyes kutatók szerint pedig Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus is lehet a fő alkotó. A kristálygomba a vízbe tett mazsolából vagy más cukortartalmú gyümölcsből táplálkozik, erjeszti azt, így egy enyhén pezsgő, savanykás italt, vizikefírt állít elő. Ez a folyadék megakadályozza a belekben a táplálék rothadását, feltehetően rendszeres fogyasztás mellett ez a tulajdonsága eredményezheti életet meghosszabbító hatását. Külsőleg kiütések, ekcémák gyógyítására alkalmas bedörzsöléssel, de arclemosó szerként is használható. Belsőleg gyógyító, vagy betegséget enyhítő hatása van egyes idegbetegségekben, bronchitis, vérszegénység esetén, de a vérnyomás és testsúly normalizálásban szintén jelentős a szerepe.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: