David Latimer, egy angliai amatőr kertész minden bizonnyal rekordot döntött üvegbe zárt kertjével. 1960-ban ültetett az öblös üveg belsejébe pletykákat (Tradescantia), majd 1972-ben, egy utolsó locsolást követően, hermetikusan lezárta az üveg száját. Azóta a növények teljes izolációban növekednek, az elpárologtatott, majd az üveg falán lecsapódó vizet újrahasznosítva. / 53 éve virul az üvegbe zárt kert ~ érdekes világ, érdekességek, fényörvény, hírek, rejtélyek, természet, rejtélyek és titkok, fényörvény,

53 éve virul az üvegbe zárt kertDavid Latimer, egy angliai amatőr kertész minden bizonnyal rekordot döntött üvegbe zárt kertjével. 1960-ban ültetett az öblös üveg belsejébe pletykákat (Tradescantia), majd 1972-ben, egy utolsó locsolást követően, hermetikusan lezárta az üveg száját. Azóta a növények teljes izolációban növekednek, az elpárologtatott, majd az üveg falán lecsapódó vizet újrahasznosítva.
A földjükben élő baktériumok segítenek lebontani a növények elpusztult részeit, így segítve az apró ökoszisztéma egyensúlyának fenntartását. A növények a bomlástermékekből származó szervetlen anyagokat ezután újra képesek felvenni a talajból. Emellett a növények fotoszintéziséből származó oxigén egy részét a baktériumok elhasználják, a növények pedig az így képződött szén-dioxidot hasznosítják. A 80 éves kertésznek mindössze néha-néha forgatnia kellett az üvegen, hogy az üveg más-más oldala kapjon több napfényt és így egyenletesen nőjenek benne a pletykák.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
DailyMail
Share To:

Post A Comment: