Léteznek olyan gyógynövények, amelyek segítenek felpörgetni az anyagcserét. Az anyagcsere egyszerűen fogalmazva olyan kémiai és fizikai folyamatok összessége, amely segít fenntartani az életet. Ezek a folyamatok gyakran kapcsolódnak az általunk elfogyasztott ételekhez./ Anyagcsere-fokozó gyógynövények és italok ~ fényörvény, hírek, alternatív gyógyítás, természetes gyógymódok, egészség, életmód, gyógynövények, anyagcsere,

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek segítenek felpörgetni az anyagcserét. Az anyagcsere egyszerűen fogalmazva olyan kémiai és fizikai folyamatok összessége, amely segít fenntartani az életet. Ezek a folyamatok gyakran kapcsolódnak az általunk elfogyasztott ételekhez. Az energiatermelés és -használat mértéke meghatározza az anyagcsere sebességét az izomréteg, a nem, az életkor és az általános egészségi állapot alapján.

Néhány táplálék megváltoztatja a normál anyagcsere sebességét, köszönhető ez az étel által indukált termogenezisnek, vagy egyszerűen az étel termikus hatásának. Az egyik ilyen növény a Cayenne-bors, amelyben van egy értékes vegyület. Ez pedig nem más, mint a kapszaicin, amely segít az anyagcsere felgyorsításában. Fűszerezze meg ezzel az ételeit, és meglátja, hogy milyen gyorsan olvadnak majd le Önről a felesleges kilók. Amennyiben valamilyen gyógyszert szed, úgy kérdezze meg az orvosát, hogy fogyaszthatja-e ezt a fűszert.

Egy másik értékes táplálék, pontosabban ital a zöld tea, amely már évszázadok óta egy nagyszerű anyagcsere-fokozónak számít, köszönhető ez a benne lévő speciális antioxidáns vegyületeknek.

A fokhagyma is termogén hatással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a termikus hatással rendelkező táplálékok hatására sikeresebben zajlik le a szervezetben a zsírok lebontása, illetve melegítő hatással van a testre, ami ismételten segít a kalóriaégetésben. A fokhagyma ezen kívül alacsonyabb vércukorszintet eredményez, mindemellett kevesebb zsír halmozódik fel a szervezetben, ez pedig a gyógynövényben található allicin nevű vegyületnek köszönhető.

A Cayenne-bors mellett a chiliben is van kapszaicin nevű vegyület, amely szintén megnöveli a hőt az emberi szervezetben. Bizonyíték van arra, hogy a melegítő fűszerek, mint például a Cayenne-bors, a fahéj vagy a gyömbér segítik a lipidoxidációt, ami nagyon is kívánatos, amikor a zsírégetés és a testsúlycsökkenés a cél.


Az almaecet is a segítségünkre lehet az anyagcsere fokozásában, de ennek az italnak más haszna is van, ugyanis pozitív hatással van az emésztőrendszerre, és a vércukorszint szabályozásában is kiemelkedő szerepet játszik. Naponta egy pohár langyos vízben keverjen el egy teáskanál almaecetet és fogyassza el. Ha a gyomra bírja, akkor minden étkezés előtt ismételje meg ezt a procedúrát.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra!
Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
gyogyszernelkul.com
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: