• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2018. szeptember 2., vasárnap

  Titkos iratokat találtak egy Buddha-szobor belsejében


  Két, buddhista írásokat tartalmazó könyvecskét találtak dél-koreai régészek egy XV. századi, fából készült Buddha-szoborban. A leleteket Dél-Kjongszang tartomány egy történelmi templomában találták meg. A felfedezést a koreai Dzsegje buddhista rend hozta nyilvánosságra. 


  A rend templomában találták meg a 918 és 1392 között uralkodó Korje dinasztia korából származó könyvecskéket, amik olyan aprók, hogy korábban nem vették észre őket.

  Az egyik kötet zsebkönyvnyi, a másik egy 28 buddhista írást tartalmazó gyűjtemény. A kis kötetet keletkezésének pontos története is kíséri, és csodálatos buddhista festményeket tartalmaz.


  Li Jongjun, a szerzetesrend kulturális kincseiért felelős vezető elmondta: a szobrot 1983-ban újrafestése közben részben felnyitották, de csak a közelmúltbeli újabb vizsgálat során derült ki, hogy pontosan mit tartalmaz.


  A rend a templom két másik 1490-ből vagy 1500-ból való szobrát is megvizsgáltatta. A röntgenes átvilágítás kimutatta, hogy azokban is könyveket rejtettek el. Ezeket azonban nem nyitották fel, mert tiszteletben akarják tartani a rend nagy tekintélyű szerzeteseinek kívánságát.


  Közzétette: www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  MTI ,Yonhap, index.hu 

  Fotók: Jogye Order of Korean Buddhism via Jonhap
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Titkos iratokat találtak egy Buddha-szobor belsejében Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top