• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2018. szeptember 13., csütörtök

  Misztikus, érdekes helyek Magyarországon


  Számtalan olyan hely van a világon, ahol már hosszú évek, évtizedek óta különös, megmagyarázhatatlan élményekről számolnak be az oda érkezők. Persze nem kell máris külföldre utazni az efféle tapasztalatok reményében, hiszen hazánkban is akad ilyenekből bőven, ezekből mutatunk be most öt érdekes, közkedvelt helyszínt.  Boszorkánysziget


  A szegedi Boszorkánysziget – mely neve ellenére is inkább félsziget – a Tisza partján található, a város szívében. Nevét onnan kapta, hogy 1728-ban 12 embert égettek itt el máglyán, boszorkányság bűne miatt. Akkoriban többnyire a gyógyfüvekkel gyógyító embereket vádolták boszorkánysággal, de a hisztérikus időkben bárki boszorkánnyá válhatott, akinek ellensége, rosszakarója volt.


  Ó-Ebergényi kastély


  A barokk stílusban épült Ó-Ebergényi kastély, Szombathelytől nem messze, Vasszécsenyi közelében található. Látogatóit manapság elsősorban a paranormális jelenségek híre vonzza.

  Többen is felfigyeltek már a kastélyban tapasztalható furcsa éjszakai hangokra, sikolyokra, gyanús árnyakra. Az épület közel 500 éves, egyesek szerint egykori lakóik járnak vissza rendszeresen hajdani otthonukba, és ilyenkor szaporodnak meg a különös jelenségek.


  Dobogókő


  700 méteren található hazánk egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a fenséges Dobogókő, mely a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján helyezkedik el.

  A lenyűgöző panoráma mellett, a turisták gyakran jönnek ide, hogy energiával töltődjenek fel. Az ősi tanok szerint itt található a Föld szívcsakrája. A hely csodás gyógyító erejét még maga a Dalai Láma is elismerte. Dobogókő kerékpárral is könnyen megközelíthető, hála a jól kiépített turistautaknak.


  Bükkszentkereszt – Boldogasszony – köve  Miskolctól pár kilométerre, a Bükkben található, Bükkszentkereszt, mely az ország második legmagasabban fekvő települése. A bükki vidék számos különleges energiát sugárzó követ és fát rejt magában, melyek közül a legnevesebb a Boldogasszony-köve.

  Úgy tartják róla, hogy aki megpihen a kövön az gyorsabban piheni ki magát és felgyógyul a betegségéből. A legenda szerint Jézus halála után Mária bánatában világgá indult, és amikor Bükkszentkeresztre (akkor még Újhuta) ért, elfáradt és megpihent egy kövön, amely megpuhult alatta és megtartotta az ülés nyomát. Ezért tartják a helybéliek gyógyító erejűnek a követ és a környéket.


  Esztergomi gyógyító kőfejek


  Esztergomban, az Erzsébet-parkban található az a három különös kőfej, melynek sokan gyógyító hatást tulajdonítanak. A helybeliek és a turisták egyaránt gyakran látogatják a gyorsabb gyógyulás reményében.

  Főként a különféle belső szervi és mozgásszervi betegségekben ígér gyógyulást, de csak akkor, ha végig csinálják a túraútvonalat, ami abból áll, hogy az első fej előtt tíz, második előtt öt, a harmadik előtt pedig nyolc percig kell állni a gyógyulás érdekében.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


  hungaryfirst.hu
  rejtelyekszigete
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Misztikus, érdekes helyek Magyarországon Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top