• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2018. április 4., szerda

  Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Tanulást segítő kristályok

  A tanulás és a vele járó stressz kihívás gyerekek és felnőttek számára is. De ennek nem kell mindig így lennie. Könnyítsd meg a tanulást, és szabadulj meg a stressztől. Ehhez nyújt segítséget ez a kis összefoglaló. 


  Obszidián  Nagyon hasznos a tanulásban: Az obszidián összerendezi és feldolgozza az információkat. Segít abban, hogy "csípőből" vágjuk a válaszokat a már megtanultakkal kapcsolatban, gondolkodás nélkül.
  /Megjegyzés: A tanulás mellett az obszidiánnak egy másik hatására szeretném felhívni a figyelmet. Ezt a kristályt csak azoknak ajánlom, akik nem félnek kimondani az igazságot! A kristály - főleg a teljesen fekete fajtája - úgy működik, akár egy igazság szérum. Kimondat veled - bárki előtt - olyan dolgokat/gondolatokat, ami benned van bármivel/bárkivel kapcsolatban. A többi fajtájának is hasonló a funkciója - pl.szivárvány, hópehely... - de nem ennyire erősek. - szerk.Sandal/


  Fluorit


  Ez a kristály a már meglévő tudást egységbe foglalja a még megtanulandóval, növeli a figyelem-összpontosítást. Segít az új ismeretek hasznosításában, megkönnyíti a gyors gondolkodást. Ahogy az obszidián, a fluorit is összerendezi az információkat.

  Hematit  A hematit javítja a figyelem összpontosítását és a lényeglátást. Erősíti az emlékezetet és az eredeti gondolatokat. A figyelmet az alapvető túlélési szükségletre irányítja, és segít megoldani mindenféle problémát. Támogatást jelent a matematika és a technika tárgyak tanulásához.


  Kalcit


  Bármelyik fajtája megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanít, ösztönzi az előrelátást, és serkenti a memóriát. Segít megkülönböztetni és megőrizni a fontos információkat. A kalcit azt a képességet adományozza, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Hasznos kő a tanuláshoz is.
  A kalcit csillapítja az érzelmi stresszt, azt derűvel helyettesíti. 
  Stabilizáló kő: fokozza a bizalmat önmagunkban, és erősíti bennünk azt a képességet, hogy felül tudjunk emelkedni a kedvezőtlen sorsfordulatokon. Nagyon finom szinten a megfelelő színű kalcitok elrendezésével tisztítjuk, egyensúlyba hozhatjuk és energiával töltjük fel a csakrákat.


  Sugilit


  A sugalit serkenti a pozitív gondolatokat, újrarendezi azokat az agystruktúrákat, amelyek az olyan tanulási nehézségek mögött húzódnak meg, mint a diszlexia. 


  Tejkvarc (Hókvarc)


  A tejkvarc feloldja a korlátaidat és javítja a memóriát. Tanulásban segíti a szövegértést.


  Ametiszt  Kiváló segítő a tanulásba. Ha tudni akarsz valamit, kitágítja a felfogóképességet. Gondolattisztító és rendező, mert segít pontosan fogalmazni és azt kimondani.

  Tigrisszem


  Segít, hogy tisztán lássunk, figyelmesebbek legyünk. Problémák megoldásában is segít. Gyors döntéseknél is hagyatkozhatunk erre a kristályra, ezért vizsgáknál érdemes magunkkal vinni. Nyugodtságot és békét ad számunkra.

  Sólyomszem  Segít a dolgok helyes meglátásában, gondolkodásunk összpontosításában. Vizsgák során hasznos segítő lehet ez a kristály.

  Aventurin


  Kitűnően oldja a stresszt. Növeli az önbizalmat.

  Citrin  Növeli a koncentrációképességet és az állóképességet. Optimistává tesz.
  Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Tanulást segítő kristályok Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top